Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο τις πρώτες πρωινές ώρες την Πέμπτη, βοηθούμενες από την πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο τις πρώτες πρωινές ώρες την Πέμπτη, βοηθούμενες από την πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, ενώ οι επενδυτές περίμεναν με ανυπομονησία τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τα επιτόκια.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.954 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:20 π.μ., αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Οκτωβρίου την Τετάρτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,1% στα 1.959 δολάρια.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αναφοράς 10 ετών διατηρήθηκαν κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα μήνα. Οι χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής του άτοκου χρυσού.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης του δολαρίου παρέμεινε σταθερός έναντι των αντιπάλων του μετά από τρεις συνεδριάσεις κερδών.

Ο Πάουελ δεν σχολίασε τη νομισματική πολιτική ή τις οικονομικές προοπτικές σε προετοιμασμένες παρατηρήσεις σε συνέδριο στατιστικών της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη. Έχει προγραμματιστεί να μιλήσει σε άλλο συνέδριο την Πέμπτη.

Μια σειρά από στελέχη της Fed που μίλησαν αυτή την εβδομάδα διατήρησαν ισορροπημένο τόνο για την επόμενη απόφαση της κεντρικής τράπεζας, αλλά σημείωσαν ότι θα επικεντρωθούν σε περισσότερα οικονομικά δεδομένα και στον αντίκτυπο των υψηλότερων μακροπρόθεσμων αποδόσεων των ομολόγων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποδεικνύουν περίπου 14% πιθανότητα για νέα αύξηση μέχρι τον Ιανουάριο, αλλά τιμολογούνται με πιθανότητα 18% ότι οι μειώσεις επιτοκίων θα μπορούσαν να έρθουν ήδη από τον Μάρτιο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Τα χαμηλότερα επιτόκια ενισχύουν την ελκυστικότητα του χρυσού μηδενικής απόδοσης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να δει περαιτέρω πρόοδο στην άμβλυνση των πληθωριστικών πιέσεων και οι εταιρείες μαζί με τις κυβερνήσεις πρέπει να συμμετάσχουν για να αποτρέψουν περισσότερη αυστηροποίηση της πολιτικής, δήλωσαν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, ανέφερε ότι οι διαθέσεις του μειώθηκαν κατά 0,03% στους 867,28 τόνους την Τετάρτη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,4% στα 22,61 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,3% στα 869 δολάρια. Το παλλάδιο υποχώρησε 0,3% στα 1.047 δολάρια, κυμαινόμενο κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2018.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →