Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν τη Δευτέρα καθώς το δολάριο ΗΠΑ ενισχύθηκε εν όψει των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν τη Δευτέρα καθώς το δολάριο ΗΠΑ ενισχύθηκε εν όψει των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό, με τους επενδυτές να αναμένουν τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τη στάση της για αύξηση των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,4% στα 1.788,69 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08.14 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,6% στα 1.799,10 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,3%. Ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά το χρυσό σε τιμή δολαρίου πιο ακριβό για τους αγοραστές του εξωτερικού. 

«Είναι μια μεγάλη εβδομάδα για τις αγορές με τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και τη συνεδρίαση της Fed. Θα δούμε χαμηλότερα επίπεδα αστάθειας και ευμετάβλητης δράσης στις τιμές, καθώς οι επενδυτές γίνονται επιφυλακτικοί για την πρωτοποριακή διαχείριση των γεγονότων», δήλωσε ο Matt Simpson, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο City.

Τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ της Τρίτης και η τελική συνεδρίαση της Fed για το 2022 που έχει προγραμματιστεί για τις 13-14 Δεκεμβρίου θα παρακολουθούνται με ενδιαφέρον από τους επενδυτές.

Οι traders τιμολογούν με πιθανότητα 93% για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από τη Fed.

«Ο χρυσός θα μπορούσε να ωφεληθεί εάν είναι πιο ήπιος ο ΔΤΚ, καθώς θα δημιουργούσε ελπίδες για μια λιγότερο επιθετική Fed. Μια πιο αργή τροχιά (αύξηση επιτοκίων) θα ωφελήσει τον χρυσό και θα τον δούμε να οδεύει προς το υψηλό των 1.824 δολαρίων», πρόσθεσε ο Simpson.

Τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν να ενισχύουν την ελκυστικότητα του χρυσού, καθώς μειώνει το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του χρυσού που δεν αποδίδει.

Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν ελαφρώς περισσότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο, εν μέσω άλματος στο κόστος των υπηρεσιών, αλλά η τάση μετριάζεται, με τον ετήσιο πληθωρισμό να σημειώνει τη μικρότερη άνοδό του σε 1-1/2 χρόνια.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν προέβλεψε την Κυριακή σημαντική μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ το 2023.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Τράπεζα της Αγγλίας (ΤτΕ) πρόκειται επίσης να ανακοινώσουν αυξήσεις επιτοκίων αυτή την εβδομάδα, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συνεχίζουν τη μάχη κατά του πληθωρισμού.

Το ασήμι σημείωσε πτώση 0,2% στα 23,42 δολάρια, η πλατίνα υποχώρησε 0,6% στα 1.016 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε πτώση 1% στα 1.931 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →