Ο χρυσός σημείωσε άνοδο την Τρίτη καθώς το δολάριο υποχώρησε, αλλά οι τιμές διατηρήθηκαν σε στενό εύρος

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο την Τρίτη καθώς το δολάριο υποχώρησε, αλλά οι τιμές διατηρήθηκαν σε στενό εύρος ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και της απόφασης πολιτικής της Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.786,28 δολάρια ανά ουγκιά στις 07.43 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,3% στα 1.796,90 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε κατά 0,2%, καθιστώντας το χρυσό σε τιμή δολαρίου πιο ελκυστικό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ για τον Νοέμβριο αναμένονται στις 13:30 GMT.

«Οι παρατηρητές της αγοράς θα αφομοιώσουν τα δεδομένα του ΔΤΚ για να μετρήσουν εάν δικαιολογείται μια επιθετική αναβαθμονόμηση των προσδοκιών των επιτοκίων πριν από τη συνεδρίαση της FOMC», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της IG Market, Yeap Jun Rong.

«Οι χρυσοί ταύροι μπορεί επίσης να επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν την αφήγηση του αποπληθωρισμού για μια άνοδο».

Η Fed αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης (bps) στην τελευταία συνεδρίασή της φέτος στις 13-14 Δεκεμβρίου.

«Η Fed αναμένεται να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων, αν και οι αξιωματούχοι είπαν ότι είναι πιθανό να παραμείνουν περιοριστικοί για κάποιο χρονικό διάστημα. Ένα αδύναμο αποτύπωμα του πληθωρισμού θα μπορούσε να δει αυτή την περίοδο να γίνει μικρότερη από το αναμενόμενο», ανέφερε η ANZ σε σημείωμα.

Τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν να είναι ωφέλιμα για τον χρυσό καθώς μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

Η Goldman Sachs αναμένει ότι ο χρυσός, με τους παράγοντες της πραγματικής ζήτησης, θα ξεπεράσει σε μακροπρόθεσμα επίπεδα το bitcoin με υψηλή ευμετάβλητη απόδοση, έγραψε η τράπεζα σε σημείωμα τη Δευτέρα.

Ο τεχνικός αναλυτής του Reuters, Γουάνγκ Τάο, δήλωσε: «Ο χρυσός μπορεί να δοκιμάσει ξανά μια υποστήριξη στα 1.780 δολάρια ανά ουγκιά.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,8% στα 23,49 δολάρια, η πλατίνα υποχώρησε 0,1% στα 1.000 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.898 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →