Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να περιμένουν την απόφαση της Fed

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να περιμένουν την απόφαση της Fed για αύξηση των επιτοκίων αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο χρυσός σποτ άλλαξε ελάχιστα στα 1.809,35 $ ανά ουγκιά, στις 07.46 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,2% στα 1.821,10 δολάρια.

Οι τιμές του χρυσού έφτασαν σε υψηλό πέντε και πλέον μηνών την Τρίτη, μετά από μια μικρότερη από την αναμενόμενη άνοδο των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, που ενίσχυσε τα στοιχήματα για επιβράδυνση των αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed.

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ μόλις αυξήθηκαν τον Νοέμβριο, εν μέσω μείωσης του κόστους της βενζίνης και των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, οδηγώντας στη μικρότερη ετήσια αύξηση του πληθωρισμού σε σχεδόν ένα χρόνο.

Η εστίαση της αγοράς μετατοπίζεται τώρα στην απόφαση της Fed για αύξηση των επιτοκίων, η οποία έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθεί στις 19:00 GMT.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στην τελευταία της συνεδρίαση του έτους.

Ο χρυσός είναι παραδοσιακά γνωστός ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, αλλά τα αυξανόμενα επιτόκια τείνουν να μειώνουν την ελκυστικότητα του χρυσού καθώς αυξάνει το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποίησε για «σημαντική πίεση» στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις λόγω του υψηλότερου πληθωρισμού και του κόστους δανεισμού, αλλά είπε ότι ήταν πιο ανθεκτικές από ό,τι πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, ανέφερε ότι οι διαθέσεις του αυξήθηκαν κατά 0,3% στους 912 τόνους την Τρίτη.

Το ασήμι υποχώρησε 0,3% στα 23,65 δολάρια, η πλατίνα έχασε 0,2% στα 1.031 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,2% στα 1.925 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →