Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν τη Δευτέρα καθώς οι κεντρικές τράπεζες ανέφεραν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν τη Δευτέρα καθώς οι κεντρικές τράπεζες ανέφεραν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων για να δαμάσουν τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, μειώνοντας την ελκυστικότητα του μετάλλου.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,1% στα 1.853,88 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08:18 π.μ., μετά την αναρρίχηση στο υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Φεβρουαρίου νωρίτερα στη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,3% στα 1.859,55 δολάρια.

Τα υψηλότερα επιτόκια αποθαρρύνουν τους επενδυτές από το να τοποθετούν χρήματα σε περιουσιακά στοιχεία που δεν αποδίδουν, όπως ο χρυσός.

«Πιο σταθερές κινήσεις στο χρυσό μπορεί να οδηγηθούν από σκληρά δεδομένα της μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, όπου θα εξεταστεί ένα πιο αδύναμο από το αναμενόμενο ποσό για να ωθήσει τα ισχυρά δεδομένα εργασίας του Ιανουαρίου ως εφάπαξ», δήλωσε ο Yeap Jun Rong, αναλυτής αγοράς στην IG.

Οι επενδυτές περιμένουν τη ομιλία του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell στο Κογκρέσο την Τρίτη και την Τετάρτη και την έκθεση μισθοδοσίας του Φεβρουαρίου την Παρασκευή για ενδείξεις νομισματικής πολιτικής.

Η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Μαίρη Ντέιλι, δήλωσε το Σάββατο, εάν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας συνεχίσουν να είναι πιο καυτά από το αναμενόμενο, τα επιτόκια θα πρέπει να ανέβουν υψηλότερα και να παραμείνουν εκεί περισσότερο. Ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ Τόμας Μπάρκιν δήλωσε την Παρασκευή ότι θα μπορούσε να δει τα ποσοστά στο εύρος 5,5%-5,75%.

Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι ο τομέας των υπηρεσιών αναπτύχθηκε με σταθερή πτώση τον Φεβρουάριο, με τις νέες παραγγελίες και την απασχόληση να αυξάνονται σε υψηλά άνω του ενός έτους.

«Βλέπουμε ένα εύρος συναλλαγών 1.775-1.900 δολαρίων καθώς αναμένουμε να δούμε τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς του Μαρτίου να γίνετε πιο επιθετική από ό,τι ελπίζουν οι επενδυτές», έγραψε σε μηνιαίο σημείωμα ο Έντουαρντ Μέιρ, αναλυτής μετάλλων στη Marex.

Ο υποκείμενος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ θα παραμείνει υψηλός βραχυπρόθεσμα, επομένως μια αύξηση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης αργότερα αυτόν τον μήνα είναι ολοένα και πιο βέβαιη, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το σποτ ασήμι υποχώρησε 0,1% στα 21,22 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,4% στα 974 δολάρια και το παλλάδιο έχασε 0,7% στα 1.443 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →