Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περισσότερο από 1% την Τρίτη, καθώς το δολάριο εκτινάχθηκε

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περισσότερο από 1% την Τρίτη, καθώς το δολάριο εκτινάχθηκε αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell δήλωσε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να έρθουν με ταχύτερο ρυθμό από τη κεντρική τράπεζα στην κατάθεσή του σε επιτροπή του Κογκρέσου.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 1,4% στα 1.820,91 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 9:58 π.μ.. Οι τιμές έφθασαν σε υψηλό άνω των δύο εβδομάδων στα 1.858,19 $ τη Δευτέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 1,6% στα 1.825,41 δολάρια ανά ουγκιά.

Η Fed πιθανότατα θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από το αναμενόμενο ως απάντηση στα πρόσφατα ισχυρά στοιχεία και είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μεγαλύτερα βήματα εάν το «σύνολο» των εισερχόμενων πληροφοριών υποδηλώνει ότι απαιτούνται σκληρότερα μέτρα για τον έλεγχο του πληθωρισμού, είπε ο Πάουελ στους βουλευτές την Τρίτη.

«Αυτή η άμεση αναφορά στο «γρηγορότερο σφίξιμο» ακόμα κι αν μετριαστεί από το «αν δικαιολογείται» είναι μια ώθηση, βάζοντας το σύμπλεγμα των πολύτιμων μετάλλων υπό πίεση καθώς το δολάριο εκτινάσσεται», δήλωσε ο Tai Wong, ανώτερος έμπορος στην Heraeus Precious Metals. στη Νέα Υόρκη.

Ο δείκτης του δολαρίου κέρδισε σχεδόν 1% μετά τα σχόλια του Πάουελ, καθιστώντας το χρυσό λιγότερο προσιτό για τους ξένους αγοραστές. 

«Ο χρυσός είχε ήδη υποχωρήσει από το ισχυρό κλείσιμο της Παρασκευής, αλλά μέχρι στιγμής ο Πάουελ είναι πιο άμεσος και επιθετικός από ό,τι περίμενε η αγορά», είπε ο Wong.

Η έκθεση θέσεων εργασίας για τον Φεβρουάριο αναμένεται την Παρασκευή. Εάν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής δείχνουν σημαντική ανθεκτικότητα στην αγορά εργασίας, θα άνοιγε το δρόμο για ακόμη υψηλότερα επιτόκια και θα μπορούσε να χαλαρώσει τα κέρδη από τον μήνα μέχρι σήμερα που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής ο χρυσός, δήλωσε ο Han Tan, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity.

Παρά το γεγονός ότι ο χρυσός είναι γνωστός ως αντιστάθμιση πληθωρισμού, τα υψηλότερα επιτόκια δεν είναι ελκυστικά, καθώς αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής ενός περιουσιακού στοιχείου μηδενικής απόδοσης.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι έχασε 3,2% στα 20,37 δολάρια ανά ουγκιά και η πλατίνα υποχώρησε 4,2% στα 935 δολάρια. Το παλλάδιο υποχώρησε 3,1% στα 1.395 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →