Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στο χαμηλό μιας εβδομάδας την Τετάρτη μετά από τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στο χαμηλό μιας εβδομάδας την Τετάρτη μετά από τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, που δήλωσε ότι τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να ανέβουν υψηλότερα από το αναμενόμενο για να περιορίσουν τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,1% στα 1.812 δολάρια ανά ουγκιά, στις 07:54 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 0,2% στα 1.816 δολάρια.

Η Fed πιθανότατα θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από το αναμενόμενο ως απάντηση στα πρόσφατα ισχυρά στοιχεία και είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μεγαλύτερα βήματα εάν το «σύνολο» των εισερχόμενων πληροφοριών υποδηλώνει ότι απαιτούνται σκληρότερα μέτρα για τον έλεγχο του πληθωρισμού, δήλωσε ο Πάουελ την πρώτη ημέρα της εξαμηνιαίας, διήμερης μαρτυρίας ενώπιον του Κογκρέσου.

Στον απόηχο των δηλώσεων του Πάουελ την Τρίτη, οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν έως και 1,9%, ή περισσότερο από 30 δολάρια, στα 1.812 δολάρια.

"Κανείς δεν θέλει να αγοράσει χρυσό σήμερα μετά από τα γερακίσια σχόλια του Πάουελ... υπάρχουν επίσης πολύ λίγες πωλήσεις χρυσού, με τις τιμές να πέφτουν ελαφρώς χαμηλότερα αλλά χωρίς πεποίθηση - ο χρυσός φαίνεται σχεδόν ξαφνιασμένος σήμερα", δήλωσε ο Matt Simpson, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο City.

«Ένα πέρασμα κάτω από τα $1.800 είναι στα χαρτιά για το χρυσό», πρόσθεσε.

Τα υψηλότερα επιτόκια συνήθως μειώνουν την ελκυστικότητα του χρυσού επειδή αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του περιουσιακού στοιχείου που δεν έχει τόκο.

Η Fed επιβραδύνθηκε σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στην τελευταία της συνεδρίαση, μετά από μεγαλύτερες αυξήσεις πέρυσι για την καταπολέμηση του υψηλού πληθωρισμού δεκαετιών, αλλά και μια σειρά δεδομένων τις τελευταίες εβδομάδες πυροδότησε ανησυχίες ότι η κεντρική τράπεζα θα επέμενε στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Οι αγορές τιμολογούν τώρα με αύξηση 50 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση της Fed για την πολιτική στις 21-22 Μαρτίου.

Ο δείκτης του δολαρίου έφτασε σε υψηλό τριών μηνών, καθιστώντας το χρυσό λιγότερο προσιτό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Εν τω μεταξύ, το Perth Mint της Αυστραλίας ανέφερε ότι οι πωλήσεις προϊόντων χρυσού τον Φεβρουάριο έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από δύο χρόνια, ενώ οι πωλήσεις ασημιού αυξήθηκαν περίπου 20% σε μηνιαία βάση.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,1% στα 20,03 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,8% στα 937 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.391 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →