Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν υψηλότερα την Πέμπτη καθώς το δολάριο υποχώρησε

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν υψηλότερα την Πέμπτη καθώς το δολάριο υποχώρησε, αν και οι επιθετικές δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell περιόρισαν περαιτέρω κέρδη του χρυσού μηδενικής απόδοσης.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.816 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08.23 π.μ., μετά το χαμηλό μιας εβδομάδας την Τετάρτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού παρέμειναν αμετάβλητα στα 1.819 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε από τα υψηλά τριών μηνών που κλιμακώθηκε την Τετάρτη, καθιστώντας το χρυσό πιο προσιτό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Ο πρόεδρος της Fed Πάουελ επιβεβαίωσε την Τετάρτη το μήνυμά του για υψηλότερες και δυνητικά ταχύτερες αυξήσεις επιτοκίων, αλλά τόνισε ότι η συζήτηση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη με μια απόφαση που εξαρτάται από τα στοιχεία που θα εκδοθούν ενώπιον της συνεδρίασης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας σε δύο εβδομάδες.

Αν και ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, οι αυξήσεις των επιτοκίων για τον έλεγχο των αυξανόμενων τιμών μειώνουν την ελκυστικότητα του, αφού δεν αποδίδει.

Η εστίαση των επενδυτών θα είναι πλέον στην έκθεση θέσεων εργασίας για τις 2 Φεβρουαρίου την Παρασκευή.

Η ιδιωτική απασχόληση αυξήθηκε κατά 242.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την έκθεση Εθνικής Απασχόλησης της ADP την Τετάρτη.

Άλλα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι τα ανοίγματα θέσεων εργασίας μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο, υποδεικνύοντας τις επίμονα αυστηρές συνθήκες στην αγορά εργασίας.

Οι αγορές τιμολογούν σε αύξηση 50 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση πολιτικής της Fed στις 21-22 Μαρτίου.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι ήταν σταθερό στα 20,01 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,1% στα 938 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε 0,2% στα 1.375 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →