Ο χρυσός ανέβηκε την Παρασκευή, αλλά βρισκόταν σε τροχιά εβδομαδιαίας πτώσης, καθώς οι προοπτικές περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων μείωσαν τη γοητεία του

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανέβηκε την Παρασκευή, αλλά βρισκόταν σε τροχιά εβδομαδιαίας πτώσης, καθώς οι προοπτικές περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων μείωσαν τη γοητεία του, ενώ η αγορά περίμενε την έκθεση μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.835 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08.26 π.μ.  Οι τιμές έχουν πέσει περισσότερο από 1% αυτή την εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,2% στα 1.838 δολάρια.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell πρότεινε αυτή την εβδομάδα ότι θα χρειαστούν υψηλότερες και πιθανώς ταχύτερες αυξήσεις των επιτοκίων για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Ο Πάουελ έδειξε αποφασιστικότητα να ελέγξει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, λέγοντας ότι τα επιτόκια είναι πιθανό να αυξηθούν ταχύτερα και να φτάσουν υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, ένα σενάριο που δημιουργεί αρνητικά αποτελέσματα για τον χρυσό, δήλωσε ο Ricardo Evangelista, ανώτερος αναλυτής της ActivTrades.

Ο χρυσός είναι γνωστός ως αντισταθμιστής πληθωρισμού, αλλά τα αυξανόμενα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης του μη αποδοτικού περιουσιακού στοιχείου.

«Το κίτρινο μέταλλο έχει μια ισχυρή τεχνική υποστήριξη κοντά στα 1.810-1.790 δολάρια η ουγκιά και μπορεί να δούμε μια ανάκαμψη στα 1.875 δολάρια την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Jigar Trivedi, αναλυτής της Reliance Securities με έδρα τη Βομβάη.

Η εστίαση των επενδυτών μετατοπίζεται στα δεδομένα μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων που λήγουν στις 13:30 GMT για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με την πορεία αύξησης των επιτοκίων της Fed. Η έκθεση αναμένεται να δείξει ότι οι μισθοί εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων αυξήθηκαν κατά 205.000 τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Εάν τα δεδομένα είναι αδύναμα, τότε ο χρυσός μπορεί να ωφεληθεί και μπορεί να ανέλθει στο εύρος των 1.850-1.860 δολαρίων, δήλωσε ο Carlo Alberto De Casa, εξωτερικός αναλυτής της Kinesis Money.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,1%, αλλά βρισκόταν σε τροχιά για εβδομαδιαία κέρδη. Ένα ισχυρότερο δολάριο Η.Π.Α. τείνει να κάνει τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό στοίχημα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κέρδισε 0,3% στα 20,13 $ ουγκιά, αλλά βρισκόταν σε δρόμο για εβδομαδιαία πτώση άνω του 5%. Η πλατίνα υποχώρησε 0,7% στα 938 δολάρια και διαμορφώθηκε για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση της από τον Νοέμβριο του 2022. Το παλλάδιο έχασε 0,7% στα 1.379 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →