Εβδομαδιαία ανασκόπηση: O πληθωρισμός στην E.E. ψύχεται, οι επενδυτές είναι αρκούδες για τις μετοχές

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη κινείται χαμηλότερα, οι επενδυτές είναι αρνητικοί για τις μετοχές, η διαφημιστική εκστρατεία AI έρχεται και στη κρυπτογράφηση, κρίσιμη κατάσταση στο Bakhmut της Ουκρανίας. Κι άλλα...


💡 Απόσπασμα της εβδομάδας
"Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πτωτικοί για τις μετοχές και ανοδικοί στον πληθωρισμό. Νομίζω ότι είμαστε σε μια πολιτική τώρα, η οποία είναι μάλλον πολύ καλή για την Main Street, αλλά θα είναι δύσκολη και ολοένα και πιο δύσκολη για τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία." David Einhorn, επενδυτής και ιδρυτής της Greenlight Capital


Επενδυτικά νέα

Ο χρυσός κρατάει τα 1820 $. Η τιμή του χρυσού υποχώρησε την Πέμπτη, σπάζοντας ένα σερί τριών ημερών εν μέσω ανησυχιών για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

🇪🇺 Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη. Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε ελαφρά στο 8,5% τον Φεβρουάριο, από το αναθεωρημένο 8,6% τον Ιανουάριο, καθώς οι αυξήσεις των τιμών των τροφίμων αντιστάθμισαν τη μείωση του ενεργειακού κόστους. (CNBC)

📈 Αυξήσεις επιτοκίων της ΕΚΤ. Η Κριστίν Λαγκάρντ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πρότεινε ότι τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν πέρα ​​από την επερχόμενη αύξηση κατά μισή μονάδα που έχει προγραμματιστεί για δύο εβδομάδες από τώρα. (Bloomberg)

🇪🇺 Πτωτικά οι ευρωπαϊκές αγορές. Απώλειες σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, καθώς ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ υποχώρησε. (CNBC)

😟 Ο R(ecession)-κόσμος. Η Fitch Ratings Inc. προέβλεψε ότι η Γερμανία και η Ιταλία θα εισέλθουν σε ύφεση λόγω του πληθωρισμού, ενώ οι Η.Π.Α. ενδέχεται να αντιμετωπίσoυν μια μέτρια ύφεση προς το τέλος του τρέχοντος έτους. (Bloomberg)

🤖 AI και crypto: ένα ταίριασμα φτιαγμένο στον παράδεισο της τεχνολογίας; Η δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων που συνδέονται με τεχνητή νοημοσύνη αυξάνεται, με το SingularityNet και το SingularityDAO μεταξύ εκείνων που παρουσιάζουν ταχεία ανάπτυξη. (Bloomberg)


📸 Η εικόνα της εβδομάδαςΓνώμη
🤔 Πτώση για τις μετοχές και ανοδικός για τον πληθωρισμό. Ο David Einhorn της Greenlight Capital λέει ότι ο πληθωρισμός και τα επιτόκια μπορεί να εκτοξευθούν, επομένως διατηρεί την αρνητική του στάση στο χρηματιστήριο. (CNBC)

Τι άλλο συμβαίνει

⚔️Νέος αγώνας εξοπλισμών; Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη δυνατότητα παραγωγής πλουτωνίου οπλικής ποιότητας από ρωσικό καύσιμο που παραδίδεται σε ένα νέο κινεζικό αντιδραστήρα. (Bloomberg)

🇺🇦 Η Ρωσία εντείνει την επίθεση στο Μπαχμούτ. Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανελέητα την Τετάρτη στην πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας στην προσπάθειά τους να επιτύχουν μια σημαντική πρόοδο στον πόλεμο που διαρκεί εδώ και ένα χρόνο, παρά τις πρόσφατες προβλέψεις για μικρά βραχυπρόθεσμα εδαφικά κέρδη για τη Ρωσία. (Reuters)

🤖 Μάχη AI. Ο Έλον Μασκ προσέγγισε ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης σχετικά με τη δυνατότητα δημιουργίας ενός νέου εργαστηρίου για την ανάπτυξη ενός ανταγωνιστή του ChatGPT του OpenAI, ανέφερε το The Information επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα. (Reuters)

Και τελικά...

🏅 Ανακαλύπτοντας ιστορία. Ένας εκπαιδευόμενος εθελοντής έπεσε πάνω σε έναν θησαυρό που είχε θαφτεί από έναν ξεχασιάρη ταξιδιώτη πριν από περισσότερα από 800 χρόνια. (Miami Herald)

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →