Οι τιμές του χρυσού σκαρφάλωσαν σε υψηλό δύο εβδομάδων την Παρασκευή και κατευθύνονταν προς την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο σε πέντε

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σκαρφάλωσαν σε υψηλό δύο εβδομάδων την Παρασκευή και κατευθύνονταν προς την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο σε πέντε, μετά την υποχώρηση στις αποδόσεις του δολαρίου και του δημοσίου, που πρόσφεραν κάποια ανάπαυλα από τις προοπτικές για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.843,41 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:59 π.μ.  αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Φεβρουαρίου νωρίτερα στη συνεδρίαση. Οι τιμές έχουν αυξηθεί περίπου 1,9% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού αυξήθηκαν παρόμοια στα 1.850 δολάρια

Μέχρι να βρεθεί ένας νέος καταλύτης, όπως τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας ή για τις τιμές καταναλωτή της επόμενης εβδομάδας, ο χρυσός είναι πιθανό να παραμείνει περιορισμένος μεταξύ των επιπέδων 1.830-1.850 δολαρίων, δήλωσε ο Bart Melek, επικεφαλής στρατηγικής αγορών εμπορευμάτων στην TD Securities.

Με την ανάκαμψη της Κίνας, μπορεί να υπάρχει συνεχής ευρωστία στην κατανάλωση χρυσού, με τους ανθρώπους να αγοράζουν επίσης το μέταλλο για να αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό, πρόσθεσε ο Melek.

Ο δείκτης του δολαρίου κατευθύνθηκε προς την πρώτη εβδομαδιαία απώλειά του σε πέντε, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων, ενώ ο δείκτης αναφοράς για τις αποδόσεις των 10 ετών έπεσαν χαμηλότερα από σχεδόν ένα υψηλό τετράμηνο.

Ενώ ο διοικητής της Fed Christopher Waller είπε ότι τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία θα μπορούσαν να δουν επιτόκια πάνω από το εύρος του 5,1%-5,4%, ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, δήλωσε ότι ευνοεί μια «αργή και σταθερή» αύξηση προς τα εμπρός και μια παύση μέχρι τα μέσα ή τα τέλη του καλοκαιριού.

Οι επενδυτές τιμολογούν τώρα τουλάχιστον τρεις ακόμη αυξήσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης φέτος, με τα επιτόκια να κορυφώνονται στο 5,43% τον Σεπτέμβριο.

Παρά το γεγονός ότι ο χρυσός θεωρείται συχνά ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού, τα αυξανόμενα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού με μηδενική απόδοση.

Εάν η υποστήριξη για τον χρυσό στα $1.780-$1.800 σπάσει τις επόμενες εβδομάδες, θα μπορούσε να οφείλεται σε μια πιο επιθετική αλλαγή στη νομισματική πολιτική, ανέφερε σε σημείωμα ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κέρδισε 0,6% στα 21 δολάρια ανά ουγκιά και διαμορφώθηκε για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τις 13 Ιανουαρίου. Η πλατίνα έκανε άλμα 1% στα 970 δολάρια ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,8% στα 1.437 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →