Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν τη Δευτέρα από τα υψηλά των δύο εβδομάδων που σημείωσαν την τελευταία συνεδρίαση

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν τη Δευτέρα από τα υψηλά των δύο εβδομάδων που σημείωσαν την τελευταία συνεδρίαση, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ανέκαμψαν, με τους επενδυτές να περιμένουν με ανυπομονησία τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve για να μετρήσουν τη στάση πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,4% στα 1.972 $ ανά ουγκιά στις 09.45 π.μ., μετά την άνοδο έως και τα 1.993,29 $ την Παρασκευή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,5% στα 1.975 δολάρια.

"Οι ταύροι του χρυσού παίρνουν μια ανάσα μετά την αναρρίχηση πάνω από 2% την περασμένη εβδομάδα... Θα μπορούσαν επίσης να υπάρξουν περισσότερα ασφάλιστρα γεωπολιτικού κινδύνου που δεν έχουν ακόμη ξεδιπλωθεί από τις τιμές spot του χρυσού", δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Exinity, Han Tan.

«Οι επενδυτές φαίνεται να περιμένουν το αποτέλεσμα της σημερινής 20ετούς δημοπρασίας του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ προτού αποφασίσουν εάν θα παρατείνουν ή όχι τα κέρδη του χρυσού από την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε ο Ταν.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed θα δημοσιοποιηθούν την Τρίτη.

Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας αναζωπύρωσαν τις ελπίδες ότι η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να χαλαρώνει τις νομισματικές συνθήκες νωρίτερα από το αναμενόμενο, μετά από μια έκθεση επιβράδυνσης της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ και μια πιο αδύναμη από το αναμενόμενο έκθεση για τον πληθωρισμό των καταναλωτών.

Τα χαμηλότερα επιτόκια ενισχύουν την ελκυστικότητα του χρυσού που δεν αποδίδει.

"Από την άλλη πλευρά, βλέποντας μια αρκετά σημαντική απόκλιση ως προς το πού διαπραγματεύεται ο χρυσός αυτή τη στιγμή με πραγματικές αποδόσεις... θα χρειαστούμε πολύ πιο αδύναμα δεδομένα από εδώ για να εξασφαλίσουμε πραγματικά ότι θα κινούμαστε πάνω από τα 2.000 $ ανά ουγκιά. " είπε ο Kyle Rodda, αναλυτής χρηματοοικονομικών αγορών στο Capital.com.

Το δολάριο υποχώρησε 0,3% σε χαμηλότερο 2-1/2 μηνών έναντι των αντιπάλων του, περιορίζοντας τις απώλειες του χρυσού σήμερα.

Οι συμμετοχές του SPDR Gold Trust, του μεγαλύτερου αμοιβαίου κεφαλαίου με χρηματιστήριο στον κόσμο, αυξήθηκαν 1,5% την Παρασκευή.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι διολίσθησε 1,2% στα 23,44 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα έχασε 0,2% στα 897 δολάρια και το παλλάδιο παρέμεινε σταθερό στα 1.053 δολάρια ανά ουγκιά.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →