Οι τιμές του χρυσού ανέβηκαν στα υψηλότερα επίπεδα σε περισσότερες από δύο εβδομάδες την Τρίτη, υποβοηθούμενες από το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού ανέβηκαν στα υψηλότερα επίπεδα σε περισσότερες από δύο εβδομάδες την Τρίτη, υποβοηθούμενες από το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ και τις χαμηλότερες αποδόσεις του Δημοσίου, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στα λεπτά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve για ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.991 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08.20 π.μ.. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,7% στα 1.993 δολάρια.

"Το δολάριο και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συνεχίζουν να πέφτουν. Η ζήτηση από τις κεντρικές τράπεζες είναι επίσης αρκετά ισχυρή. Όλα αυτά είναι ανοδικά για τον χρυσό. Η αγορά επανεξετάζει αυτή την πτώση που είδαμε χθες", δήλωσε ο Έντουαρντ Μέιρ, αναλυτής μετάλλων για την Marex.

Το δολάριο υποχώρησε περισσότερο από το χαμηλό 2-1/2 μηνών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν πτώση των επιτοκίων στις ΗΠΑ το επόμενο έτος. Ένα ασθενέστερο δολάριο κάνει τον χρυσό λιγότερο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς κυμαίνονταν κοντά στα χαμηλά δύο μηνών που άγγιξαν την περασμένη εβδομάδα.

Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed αναμένονται στις 19:00 GMT. Τα σημάδια επιβράδυνσης του πληθωρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα σταματήσει να ανεβάζει τα επιτόκια.

Οι αγορές αναμένουν ευρέως από τη Fed να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου και επί του παρόντος να τιμολογεί με περισσότερες από 50% πιθανότητες για μείωση επιτοκίων κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης έως τον Μάιο, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME.

Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού.

«Πιστεύουμε ότι οι κύριοι παράγοντες που θα ωθήσουν τον χρυσό το 2024 θα είναι οι μειώσεις των επιτοκίων από τη Fed των ΗΠΑ, το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ και τα υψηλά επίπεδα γεωπολιτικής έντασης», ανέφερε σε σημείωμα η μονάδα ανάλυσης BMI της Fitch Solutions.

Ο χρυσός σποτ μπορεί να επανέλθει στο υψηλό του από τις 27 Οκτωβρίου στα 2.009,29 δολάρια ανά ουγκιά, καθώς έχει διαπεράσει την αντίσταση στα 1.991 δολάρια, σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters, Wang Tao.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,3% στα 23,70 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,4% στα 922 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,2% στα 1.076 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →