Οι τιμές του χρυσού διατηρήθηκαν σταθερές πάνω από το βασικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων την Τετάρτη, βοηθημένες από το γενικό ασθενέστερο δολάριο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού διατηρήθηκαν σταθερές πάνω από το βασικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων την Τετάρτη, βοηθημένες από το γενικό ασθενέστερο δολάριο και την πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων εν μέσω προσδοκιών ότι η Federal Reserve είχε φτάσει στο τέλος του κύκλου σύσφιξης.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2.001,90 δολάρια ανά ουγγιά, στις 0747 GMT. Το Bullion κλιμακώθηκε σε υψηλό τριών εβδομάδων στα 2.007,29 $ στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,1% στα 2.003,90 δολάρια.

«Οι χαμηλότερες αποδόσεις και το δολάριο ήταν ένα σαφές όφελος για τις τιμές του χρυσού, όλα χάρη στα πιο ήπια οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που προώθησαν την υπόθεση για την πρώτη μείωση της Fed το 2024», δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής του City Index, Matt Simpson.

Ωστόσο, "η κίνηση προς τα κάτω του δολαρίου ΗΠΑ φαίνεται υπερβολικά παρατεταμένη... Και με ένα αποτελεσματικό 4ήμερο Σαββατοκύριακο να πλησιάζει στις ΗΠΑ, ο χρυσός επί του παρόντος δεν έχει τα πόδια να δεσμευτεί πλήρως πάνω από τα 2.000 δολάρια", πρόσθεσε.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,1% έναντι των αντιπάλων του, αλλά διατηρήθηκε κοντά στο χαμηλό 2-1/2 μηνών που άγγιξε την Τρίτη.

Ένα ασθενέστερο δολάριο κάνει τον χρυσό λιγότερο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

Οι αξιωματούχοι της Fed συμφώνησαν στην τελευταία τους συνεδρίαση πολιτικής ότι θα προχωρήσουν «προσεκτικά» και θα αυξήσουν τα επιτόκια μόνο εάν η πρόοδος στον έλεγχο του πληθωρισμού υποχωρήσει, πρακτικά 31 Οκτωβρίου-Νοεμβρίου. Εμφανίστηκε 1 συγκέντρωση.

Τα στοιχεία της Τρίτης έδειξαν ότι οι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από 13 χρόνια τον Οκτώβριο.

Επί του παρόντος, οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητα σχεδόν 60% για μείωση επιτοκίων κατά τουλάχιστον 25 μονάδες βάσης έως τον Μάιο, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME. Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού.

Εν τω μεταξύ, οι ελβετικές εξαγωγές χρυσού τον Οκτώβριο αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Μάιο, καθώς οι παραδόσεις στην Ινδία αυξήθηκαν για να καλύψουν τη ζήτηση κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία των τελωνείων.

Το σποτ ασήμι σημείωσε άνοδο 0,3% στα 23,81 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα υποχώρησε 0,1% στα 933,38 δολάρια. Το παλλάδιο διολίσθησε 1,1% στα 1.067,03 δολάρια.

 

Disclamer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του Reuters

https://www.reuters.com/markets/commodities/gold-eases-below-2000-mark-dollar-halts-slide-2023-11-22/


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →