Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν σχεδόν σε χαμηλό μίας εβδομάδας την Πέμπτη

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν σχεδόν σε χαμηλό μίας εβδομάδας την Πέμπτη, καθώς μια καλύτερη από την αναμενόμενη έκθεση ιδιωτικών μισθολογίων υποδηλώνει ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή και τροφοδότησε τις προσδοκίες για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,4% στα 1.911 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:28 π.μ.

Οι ιδιωτικές μισθοδοσίες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, υποδεικνύοντας ισχύ στην αγορά εργασίας παρά τους αυξανόμενους κινδύνους ύφεσης από τα υψηλότερα επιτόκια.

Η απόδοση των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου διετούς ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2007 μετά τα στοιχεία για την απασχόληση, ενώ το δολάριο μείωσε τις απώλειες. 

«Η αδυναμία που βλέπουμε στον χρυσό αντανακλά τις προσδοκίες για μια Fed που είναι πιο πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Ιουλίου», δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στην High Ridge Futures.

«Βλέπουμε τις συνεχιζόμενες αιτήσεις ανεργίας να μειώνονται και οι αριθμοί ιδιωτικών μισθοδοσίας της ADP βγήκαν καλύτεροι από το αναμενόμενο. Ως αποτέλεσμα, βλέπουμε τις αποδόσεις να αυξάνονται και ως εκ τούτου να ασκείται περισσότερη πίεση στην αγορά χρυσού».

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε μέτρια την περασμένη εβδομάδα, υποδεικνύοντας μόνο μια σταδιακή χαλάρωση των συνθηκών της αγοράς εργασίας.

Η πρόεδρος της Fed Bank of Dallas, Lorie Logan, δήλωσε ότι υπήρχε περίπτωση για αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου, σε σχόλια που επιβεβαίωσαν την άποψή της ότι θα χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων για να χαλαρώσει μια ακόμα ισχυρή οικονομία.

Οι επενδυτές βλέπουν τώρα σχεδόν 95% πιθανότητα αύξησης 25 μονάδων βάσης τον Ιούλιο μετά την παύση του περασμένου μήνα, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch της CME. Τα υψηλά επιτόκια αποθαρρύνουν τις επενδύσεις σε χρυσό μηδενικής απόδοσης.

Η εστίαση παραμένει στην έκθεση της Παρασκευής για τις μισθοδοσίες εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων για περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την πορεία αύξησης των επιτοκίων της Fed.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 1,1% στα 22,86 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 1,6% στα 901 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,6% στα 1.252 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →