Οι τιμές του χρυσού την Παρασκευή κινήθηκαν σε τροχιά για μια τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία απώλεια

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού την Παρασκευή κινήθηκαν σε τροχιά για μια τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία απώλεια, καθώς τα πρόσφατα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και τα επιθετικά σχόλια από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Federal Reserve ενίσχυσαν τα στοιχήματα για υψηλότερα επιτόκια, επιβαρύνοντας τον χρυσό που δεν αποδίδει.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.913 $ ανά ουγκιά στις 08:27 π.μ, αλλά υποχώρησε 0,3% για την εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,2% στα 1.919 δολάρια.

Τα στοιχεία για τις ιδιωτικές μισθοδοσίες των ΗΠΑ υποδεικνύουν ισχύ στην αγορά εργασίας παρά τους αυξανόμενους κινδύνους ύφεσης από τα υψηλότερα επιτόκια, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται τώρα για τα στοιχεία μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων του Ιουνίου για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με την πολιτική τροχιά της Fed.

«Μια ανθεκτική και σφιχτή αγορά εργασίας στις ΗΠΑ ενισχύει αποτελεσματικά την υπόθεση της Fed να συνεχίσει να πιέζει το επιτόκιο αναφοράς υψηλότερα. Αυτήν τη στιγμή, όλα έχουν να κάνουν με τα επιτόκια και ένα παιχνίδι εικασιών σχετικά με το πού θα φτάσει η ρύθμιση του τερματικού επιτοκίου», δήλωσε ο Tim Waterer, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην KCM Trade.

«Με τις αποδόσεις των ΗΠΑ σε αυτά τα υψηλά επίπεδα, ο χρυσός αντιμετωπίζει έναν αγώνα να προσπαθήσει να παραμείνει πάνω από το επίπεδο των 1.900 δολαρίων βραχυπρόθεσμα», πρόσθεσε ο Waterer. 

Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Fed Bank of Dallas, Lorie Logan, δήλωσε ότι υπάρχει περίπτωση για αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου, σε σχόλια που επιβεβαίωσαν την άποψή της ότι θα χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρακολουθούσαν επίσης στενά την επίσκεψη της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen στο Πεκίνο εν μέσω εντάσεων σχετικά με τους περιορισμούς της Κίνας στις εξαγωγές γαλλίου και γερμανίου.

«Οποιαδήποτε πιθανή όξυνση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου έχει τη δυνατότητα να οξύνει το κλίμα της αγοράς... (και) θα μπορούσε να δει τον χρυσό να λαμβάνει κάποια ασφαλή αγοραστική ζήτηση», δήλωσε ο Waterer.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,5% στα 22,63 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,1% στα 902 δολάρια. Το παλλάδιο υποχώρησε 0,8% στα 1.232 δολάρια.

Η BofA Global Research μείωσε την πρόβλεψη για τις τιμές για τα πολύτιμα μέταλλα για το 2023 και είπε ότι το ασήμι θα μπορούσε να ξεπεράσει τις επιδόσεις καθώς η παγκόσμια οικονομία θα φτάσει στο κάτω μέρος και το 2024.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →