Ο χρυσός παρέμεινε σταθερός την Τετάρτη εν όψει της δημοσιοποίησης των τελευταίων πρακτικών συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός παρέμεινε σταθερός την Τετάρτη εν όψει της δημοσιοποίησης των τελευταίων πρακτικών συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική και άλλων οικονομικών δεδομένων, με το σταθερότερο δολάριο να διατηρεί τις τιμές υπό έλεγχο.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.926 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:14 π.μ, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,3% στα 1.934 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου παρέμεινε σταθερός, καθιστώντας το χρυσό λιγότερο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές.

Οι επενδυτές θα προσέξουν τα λεπτά της συνεδρίασης της FOMC στις 13-14 Ιουνίου, όταν η κεντρική τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια σταθερά στο 5%-5,25% και σηματοδότησε την ανάγκη να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον δύο ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων κατά τρίμηνο πριν από το τέλος του έτους.

Τα υψηλά επιτόκια αποθαρρύνουν τις επενδύσεις σε χρυσό χωρίς απόδοση, ο οποίος κατά τα άλλα θεωρείται ασφαλής επένδυση εν μέσω οικονομικών αβεβαιοτήτων.

Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου πραγματοποίησαν τον Ιούνιο τον μεγαλύτερο αριθμό μηνιαίων αυξήσεων επιτοκίων από έτος σε έτος, εκπλήσσοντας τις αγορές και επιδεικνύοντας μεγαλύτερη σύσφιξη καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αγωνίζονται να πάρουν το πάνω χέρι στη μάχη κατά του πληθωρισμού.

Ο πιο σημαντικός ασιατικός οικονομικός δείκτης από ένα γεμάτο ημερολόγιο την Τετάρτη θα είναι η έκθεση του δείκτη υπευθύνων αγορών υπηρεσιών της Κίνας για τον Ιούνιο, η οποία έρχεται εν μέσω της τελευταίας αύξησης των εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Εταιρείες που παγιδεύτηκαν από την απόφαση της Κίνας να περιορίσει τις εξαγωγές δύο μετάλλων που χρησιμοποιούνται ευρέως σε ημιαγωγούς και ηλεκτρικά οχήματα αγωνίστηκαν για να εξασφαλίσουν προμήθειες την Τρίτη, καθώς ορισμένοι προμηθευτές της βιομηχανίας ανησυχούσαν ότι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν περιορισμοί στις εξαγωγές σπάνιων γαιών.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,2% στα 22,99 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σκαρφάλωσε 0,3% στα 918 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.252 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →