Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν ελαφρώς την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές περίμεναν τα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν ελαφρώς την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές περίμεναν τα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη συνεδρίαση του Ιουνίου για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την πορεία της για αύξηση των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε πτώση 0,1% στα 1.920 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 08:22 π.μ, , ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν παρόμοια στα 1.928 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου παρέμεινε σταθερός, ενώ ο όγκος συναλλαγών μπορεί να είναι χαμηλός λόγω αργίας στις ΗΠΑ.

Η μεταποίηση στις ΗΠΑ υποχώρησε περαιτέρω τον Ιούνιο, με τον PMI μεταποίησης της ISM να πέφτει στο 46,0 τον περασμένο μήνα, τη χαμηλότερη τιμή από τον Μάιο του 2020, από 46,9 τον Μάιο.

Ωστόσο, οι πιέσεις στις τιμές στην πύλη του εργοστασίου συνέχισαν να ξεφουσκώνουν καθώς τα σημεία συμφόρησης στην αλυσίδα εφοδιασμού έχουν αμβλυνθεί σημαντικά και το υψηλότερο κόστος δανεισμού μειώνει τη ζήτηση.

Οι επενδυτές βλέπουν πιθανότητα 87% για αύξηση 25 μονάδων βάσης τον Ιούλιο, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch της CME, φέρνοντας τα επιτόκια στο εύρος 5,25%-5,50% πριν εμφανιστούν περικοπές μετά τον Μάρτιο του 2024.

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν τα πρακτικά της συνεδρίασης της FOMC στις 13-14 Ιουνίου που θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη.

Τα υψηλά επιτόκια αποθαρρύνουν τις επενδύσεις σε χρυσό που δεν αποδίδει.

Ο κορυφαίος οικονομικός διπλωμάτης της Ιαπωνίας Masato Kanda δήλωσε την Τρίτη ότι οι αρχές ήταν σε στενή επαφή με την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen και άλλες υπερπόντιες αρχές, μετά την υποχώρηση του γεν σε χαμηλό σχεδόν οκτώ μηνών έναντι του δολαρίου την περασμένη εβδομάδα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,1% στα 22,86 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,6% στα 912 δολάρια ενώ το παλλάδιο σημείωσε άλμα 1,4% στα 1.246 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →