Οι τιμές του χρυσού άλλαξαν ελάχιστα τη Δευτέρα, καθώς το ισχυρότερο δολάριο των ΗΠΑ επιβάρυνε την απήχηση του χρυσού

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού άλλαξαν ελάχιστα τη Δευτέρα, καθώς το ισχυρότερο δολάριο των ΗΠΑ επιβάρυνε την απήχηση του χρυσού, ενώ οι αγορές περίμεναν βασικά οικονομικά στοιχεία για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την πορεία αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.920 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:47 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,1% στα 1.928 δολάρια.

«Στο εγγύς μέλλον, υποψιάζομαι ότι μια υποχώρηση προς την περιοχή των $1.910-$1.913 θα σημειωθεί και οι ταύροι θα προσπαθήσουν να στοχεύσουν στα υψηλά γύρω στα $1.937», δήλωσε ο Matt Simpson, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο City Index. Ο Simpson είπε ακόμα ότι η αγορές από κυνηγούς ευκαιρίας θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τον χρυσό.

Ενώ οι στάσιμες καταναλωτικές δαπάνες των ΗΠΑ τον Μάιο υποδήλωναν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed για να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό λειτουργούσαν αργά, ο βασικός δείκτης τιμών PCE, το προτιμώμενο μέτρο της Fed για την παρακολούθηση του πληθωρισμού, αυξήθηκε 4,6% από έτος σε έτος, μετά από άνοδο 4,7% τον Απρίλιο.

Οι επενδυτές βλέπουν πιθανότητα 87% για αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch του CME, και αναμένουν τα επιτόκια να παραμείνουν στο εύρος 5,25%-5,5% πριν από τις περικοπές το 2024.

Ο χρυσός έκλεισε 2,5% χαμηλότερα για το δεύτερο τρίμηνο λόγω των προσδοκιών για μεγαλύτερη πορεία αύξησης των επιτοκίων της Fed. Τα υψηλά επιτόκια αποθαρρύνουν τις επενδύσεις στο χρυσό που δεν αποδίδει.

Ο δείκτης του δολαρίου πλησίασε το υψηλό δύο εβδομάδων την Παρασκευή, καθιστώντας τον χρυσό ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Μια εβδομάδα με πολλά δεδομένα για τις ΗΠΑ περιλαμβάνει την έρευνα ανοίγματος θέσεων εργασίας και κύκλου εργασιών του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, τη μηνιαία αναφορά μισθοδοσίας και τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed στις 13-14 Ιουνίου.

Ενώ τα ισχυρά οικονομικά δεδομένα θα μπορούσαν να δουν τη Fed να είναι επιθετική βραχυπρόθεσμα, το τέλος του κύκλου αυξήσεων στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 θα μπορούσε να αποτελέσει διαρθρωτική στήριξη μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, ανέφεραν οι αναλυτές της ANZ σε σημείωμα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,5% στα 22,87 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,1% στα 902 δολάρια ενώ το παλλάδιο κέρδισε 0,9% στα 1.238 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →