Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περαιτέρω τη Δευτέρα, καθώς το δολάριο σημείωσε νέο υψηλό 20 ετών εν μέσω αυξανόμενων φόβων για αύξηση των επιτοκίων και πιθανή οικονομική ύφεση.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περαιτέρω τη Δευτέρα, καθώς το δολάριο σημείωσε νέο υψηλό 20 ετών εν μέσω αυξανόμενων φόβων για αύξηση των επιτοκίων και πιθανή οικονομική ύφεση.

Οι αγορές μετάλλων κατρακύλησαν την περασμένη εβδομάδα αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια και προειδοποίησε για πιθανή οικονομική δυσπραγία, καθώς προσπαθεί να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

Οι οικονομικοί δείκτες από την Ευρωζώνη και το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν επίσης έντονη συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, εντείνοντας τους φόβους για ύφεση και μετριάζοντας τις προοπτικές ζήτησης για τις αγορές μετάλλων.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε αμετάβλητος γύρω στα 1.643 δολάρια η ουγκιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 0,3% στα 1.651 δολάρια η ουγκιά στις 07:31 π.μ. Και τα δύο μέσα διαπραγματεύονται στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2020, αφού κατέγραψαν απότομες απώλειες την περασμένη εβδομάδα.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε ελαφρά τη Δευτέρα, αφού έφτασε για λίγο σε νέο υψηλό 20 ετών. Η ισχύς του δολαρίου αναμένεται να παραμείνει καθώς η Fed συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια.

Οι τιμές του χρυσού υπέστησαν μεγάλες απώλειες φέτος καθώς η προοπτική αύξησης των αποδόσεων ώθησε τους εμπόρους στο δολάριο και τα ομόλογα. Οι επενδυτές τοποθετούνται τώρα για περισσότερες πτώσεις στην τιμή του χρυσού, δεδομένου ότι ο χρυσός έπεσε κάτω από δύο βασικά επίπεδα στήριξης την περασμένη εβδομάδα - τα 1.700 $ και τα 1.650 $.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού υποχώρησαν 0,4% τη Δευτέρα στα 3,3575 δολάρια η λίβρα, διαπραγματευόμενα κοντά στα χαμηλά δύο μηνών. Οι τιμές του κόκκινου μετάλλου υποχώρησαν σχεδόν 5% την περασμένη εβδομάδα, μετά από μια σειρά αδύναμων οικονομικών αναγνώσεων που ενίσχυσαν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Οι τιμές του χαλκού έχουν πληγεί ιδιαίτερα φέτος από την οικονομική επιβράδυνση του μεγάλου εισαγωγέα, της Κίνας. Η επιβράδυνση της βιομηχανικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχει επιδεινώσει τις πρόσφατες απώλειες.

Ωστόσο, μια πιθανή κρίση στην προσφορά, που προέρχεται από μια απεργία στο Escondida, το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο, μπορεί να ωφελήσει δυνητικά τις τιμές μακροπρόθεσμα.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →