Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν μετά από το άλμα άνω του 1% πάνω από το βασική αντίσταση των 1.900 δολαρίων ανά ουγκιά την Πέμπτη

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν μετά από το άλμα άνω του 1% πάνω από το βασική αντίσταση των 1.900 δολαρίων ανά ουγκιά την Πέμπτη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν σημάδια μείωσης του πληθωρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, που ενίσχυσαν τα στοιχήματα για βραδύτερες αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve.

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ υποχώρησαν απροσδόκητα για πρώτη φορά σε περισσότερα από 2-1/2 χρόνια τον Δεκέμβριο, εν μέσω πτώσης των τιμών της βενζίνης και άλλων αγαθών, υποδηλώνοντας ότι ο πληθωρισμός βρισκόταν πλέον σε μια σταθερή πτωτική τάση.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.886,19 δολάρια ανά ουγκιά στις 7:37 π.μ., φθάνοντας νωρίτερα τα 1.901,4 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2022. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,6% στα 1.889,50 δολάρια.

«Οι προσδοκίες φαίνονται ξεκάθαρα ότι σε αυτό το σημείο, θα δούμε δύο ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στις επόμενες δύο συνεδριάσεις της Fed», δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στην High Ridge Futures.

«Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην ιδέα ότι η Fed πλησιάζει πολύ πιο κοντά στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων... το υποκείμενο περιβάλλον για τον χρυσό παραμένει ισχυρό».

Οι συμμετέχοντες στην αγορά χρήματος βλέπουν 89,6% πιθανότητα η Fed να αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς κατά 25 μονάδες βάσης τον Φεβρουάριο.

Μετά την έκθεση του ΔΤΚ, το δολάριο υποχώρησε 0,5% στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουνίου, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

Ο επικεφαλής της Fed Bank of Philadelphia, Πάτρικ Χάρκερ, δήλωσε ότι το τελικό στάδιο για την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας είναι ορατό.

Ενώ μια ξεχωριστή έκθεση από το Υπουργείο Εργασίας έδειξε ότι οι αρχικές απαιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, τα σημάδια μείωσης του πληθωρισμού είχαν προτεραιότητα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,4% στα 23,74 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 3% νωρίτερα. Η πλατίνα υποχώρησε 1,1% στα 1.059 δολάρια ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 1,2% στα 1.752 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →