Οι τιμές του χρυσού επέκτειναν τα κέρδη τους για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού επέκτειναν τα κέρδη τους για τέταρτη  συνεχόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη, καθώς οι προσδοκίες για βραδύτερες αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ μείωσαν τις αποδόσεις των ομολόγων, ενώ ανέβασαν τον χρυσό σε νέο υψηλό οκτώ μηνών.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.885,01 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:22 π.μ., το υψηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Μαΐου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,7% στα 1.889,10 δολάρια.

Οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς μειώθηκαν την ίδια ημέρα, μειώνοντας το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού χωρίς απόδοση.

Οι ταύροι του χρυσού βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στην κινητήρια θέση, και αν ο πληθωρισμός του Δεκεμβρίου όντως μειωθεί και αυξήσει τις προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, τότε θα πρέπει να δούμε το δολάριο και κατ' επέκταση τον χρυσό υψηλότερα, δήλωσε ο ανεξάρτητος αναλυτής Ross Norman.

«Σε ένα ευρύτερο επίπεδο, είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τις καθαρές θέσεις long στην COMEX να αυξάνονται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2022, ενώ οι εξαγορές σε αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται σε χρυσό έχουν επίσης χαλαρώσει, δίνοντας περιθώρια για περαιτέρω αυξήσεις τιμών καθώς η παλίρροια γίνεται πιο ευνοϊκή», πρόσθεσε ο Norman. .

Το κίτρινο πολύτιμο μέταλλο έχει ανακάμψει περισσότερα από 270 δολάρια από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου, καθώς οι αγορές προσδοκούν ότι η Fed θα επιβραδύνει τον ρυθμό αυξήσεων των επιτοκίων της. 

Όμως, ο κίνδυνος είναι ότι, εάν ο ΔΤΚ εκπλήξει ανοδικά, αυτό θα μπορούσε να πιέσει τις τιμές του χρυσού πάλι προς τα κάτω, δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγορών της CMC Markets.

Στο τεχνικό μέτωπο, το επόμενο επίπεδο αντίστασης είναι στα 1.900 $, πρόσθεσε ο Hewson.

Τα αυξανόμενα επιτόκια τείνουν να μειώνουν την απήχηση του χρυσού καθώς το μέταλλο δεν πληρώνει τόκους.

Το μέλος της Fed Μισέλ Μπάουμαν δήλωσε την Τρίτη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τον υψηλό πληθωρισμό και αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει σε πιο ήπιες συνθήκες στην αγορά εργασίας.

Εν τω μεταξύ, στη φυσική αγορά, τα ινδικά εργοστάσια διύλισης χρυσού αγωνίζονται καθώς οι φορείς της γκρίζας αγοράς προσφέρουν τεράστιες εκπτώσεις.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,2% στα 23,9 δολάρια ανά ουγκιά, σε καλό δρόμο για να σπάσει ένα σερί δύο ημερών. Η πλατίνα σκαρφάλωσε 1,2% στα 1.094 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.785 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →