Ο χρυσός σημείωσε άνοδο την Τρίτη καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στην επερχόμενη ομιλία του προέδρου της Fed

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο την Τρίτη καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στην επερχόμενη ομιλία του προέδρου της Fed. Ο Πάουελ έχει προγραμματιστεί να μιλήσει σε συνέδριο της κεντρικής τράπεζας στις 14:00 GMT, για περισσότερη σαφήνεια γύρω από τα σχέδια αύξησης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας, με το σταθερότερο δολάριο να περιορίζει μεγαλύτερα κέρδη στο μέταλλο.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.876,52 δολάρια ανά ουγκιά στις 07.58 π.μ., διαπραγματευόμενο σε στενό εύρος 10 δολαρίων. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,2% στα 1.880,80 δολάρια.

Η τάση του χρυσού παραμένει θετική από τον Νοέμβριο και ένα σπάσιμο πάνω από τα 1.880 δολάρια -- υποστηριζόμενο από dovish σχόλια του Πάουελ -- θα μπορούσε να βοηθήσει το μέταλλο να αντιμετωπίσει την αντίσταση στα σημαντικά επίπεδα των 1.915 - 1.920 δολαρίων, δήλωσε ο Carlo Alberto De Casa, εξωτερικός αναλυτής της Kinesis Money.

Οι τιμές τη Δευτέρα έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαΐου, όταν διαπραγματεύτηκαν τελευταία φορά πάνω από το βασικό όριο των 1.900 δολαρίων. Ο χρυσός ανέκαμψε περισσότερα από 250 δολάρια από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου, καθώς η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων της.

Τα αυξημένα επιτόκια εξασθενίζουν την ελκυστικότητα του χρυσού ως αντιστάθμισης πληθωρισμού και αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

Το δολάριο ΗΠΑ ενισχύθηκε 0,1%, μειώνοντας την απήχηση του χρυσού μεταξύ των επενδυτών στο εξωτερικό.

«Ωστόσο, η αγορά βρίσκεται σε επιφυλακή για μια έκπληξη στον ΔΤΚ των ΗΠΑ (που αναμένεται την Πέμπτη) για να υποστηρίξει τις λιγότερο αισιόδοξες προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων, οι οποίες θα μπορούσαν να μεταφραστούν σε ανοδικές τιμές για τις τιμές του χρυσού», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της IG Market, Yeap Jun Rong.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,1% στα 23,6475 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,6% στα 1.085 δολάρια και το παλλάδιο κέρδισε 0,6% στα 1.780 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →