Οι τιμές του χρυσού σταθεροποιήθηκαν πάνω από το βασικό επίπεδο των 1.900 δολαρίων την Παρασκευή

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σταθεροποιήθηκαν πάνω από το βασικό επίπεδο των 1.900 δολαρίων την Παρασκευή, αφού έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου, μετά την αιφνιδιαστική πτώση των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ που ενίσχυσε τα στοιχήματα για βραδύτερες αυξήσεις επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.900,72 δολάρια ανά ουγκιά, στις 09.12 π.μ. Το μέταλλο έχει σημειώσει άνοδο 1,9% μέχρι στιγμής μέσα στην εβδομάδα, οδεύοντας για μια τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,3% στα 1.903,50 δολάρια.

«Σε περίπτωση που η Fed αποτύχει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της αγοράς ότι τα υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ είναι κοντά στο τέλος και ότι μια ενδεχόμενη μείωση επιτοκίων παραμένει στο τραπέζι, αυτό μπορεί να δελεάσει τους οπαδούς του χρυσού να ακονίσουν το βλέμμα τους σε χρυσό 2 χιλιάδων δολαρίων», δήλωσε ο Han Tan. επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity.

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν έως και 1,3% την Πέμπτη για να ξεπεράσουν το όριο των 1.900 δολαρίων ανά ουγκιά για πρώτη φορά από τις αρχές Μαΐου 2021, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ μειώθηκαν για πρώτη φορά σε περισσότερα από 2-1/2 χρόνια τον Δεκέμβριο.

Ο χρυσός υποστηρίχθηκε επίσης από τα σχόλια των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της Fed ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να περιορίσει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων καθώς ο πληθωρισμός υποχώρησε περαιτέρω τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, προειδοποίησαν ότι τα ποσοστά είναι πιθανό να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Καθώς η Fed εξακολουθεί να αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια στις επόμενες συνεδριάσεις, εξακολουθούμε να βλέπουμε κάποιο κίνδυνο βραχυπρόθεσμων διορθώσεων τιμών και ανανεωμένων εκροών στα ETF», δήλωσε ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo.

Τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν να είναι ωφέλιμα για τον χρυσό καθώς μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

Βοηθώντας περαιτέρω τον χρυσό, το δολάριο βρισκόταν σε τροχιά εβδομαδιαίας πτώσης. Ένα ασθενέστερο δολάριο καθιστά το μέταλλο σε τιμή δολαρίου φθηνότερο για τους αγοραστές που έχουν άλλα νομίσματα.

Το ασήμι υποχώρησε 0,3% στα 23,71 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η πλατίνα υποχώρησε 0,1% στα 1.067 δολάρια. Και τα δύο μέταλλα οδηγούνται σε εβδομαδιαία πτώση. Το παλλάδιο υποχώρησε 1,6% στα 1.764 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →