Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση τη Δευτέρα, επιβαρυμένες από το ισχυρότερο δολάριο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση τη Δευτέρα, επιβαρυμένες από το ισχυρότερο δολάριο, αφού τα υγιή στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τα στοιχήματα ότι η Federal Reserve θα τηρήσει την επιθετική της πορεία αύξησης των επιτοκίων.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,8% στα 1.681 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08.57π.μ., αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Οκτωβρίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 1,2% στα 1.688 δολάρια.

«Ο βασικός μοχλός αυτού του πρωινού ήταν ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ που σημείωσε μια σκιά υψηλότερα. Τα σταθερά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα δεν βοήθησαν με κανέναν τρόπο τα πράγματα για τον χρυσό», δήλωσε ο Ross Norman, ανεξάρτητος αναλυτής.

«Επιστρέψαμε ξανά στο επίπεδο των 1.680 δολαρίων... και ο χρυσός θα παραμείνει υπό κάποια καθοδική πίεση βραχυπρόθεσμα».

Ο δείκτης του δολαρίου έφτασε στο απόγειό του για περισσότερο από μία εβδομάδα, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι οι εργοδότες των ΗΠΑ προσέλαβαν περισσότερους εργαζομένους από ό,τι αναμενόταν τον Σεπτέμβριο, ενώ το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 3,5%, παρέχοντας πυρομαχικά στη Fed για να επιτύχει άλλη μια ισχυρή αύξηση επιτοκίων στην προσεχή συνεδρίαση πολιτικής της.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμοιβαίων κεφαλαίων της Fed τώρα τιμολογούνται με πιθανότητα 90% για αύξηση 75 μονάδων βάσης.

Η εστίαση τώρα στρέφεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα. Ο βασικός πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή φαίνεται να επιβραδύνεται στο ετήσιο 8,1%, αλλά το βασικό μέτρο προβλέπεται να επιταχυνθεί στο 6,5% από 6,3%.

«Ένα άλλο υψηλό ποσοστό πληθωρισμού στις ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα θα επιδεινώσει την πίεση στη Fed να συνεχίσει να αυξάνει επιθετικά το βασικό της επιτόκιο», έγραψε σε σημείωμα ο αναλυτής της Kinesis Money, Ρούπερτ Ρόουλινγκ.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης χρυσού, το οποίο δεν πληρώνει τόκο.

Κατά τα άλλα, το ασήμι υποχώρησε 2,3% στα 19,65 δολάρια ανά ουγκιά μετά το χαμηλό εβδομάδας.

Η πλατίνα υποχώρησε 1,5% στα 899 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,1% στα 2.184 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →