Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν για πέμπτη συνεχή μέρα την Τρίτη χτυπημένες από το ισχυρότερο δολάριο και τις αυξημένες αποδόσεις των ομολόγων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν για πέμπτη συνεχή μέρα την Τρίτη χτυπημένες από το ισχυρότερο δολάριο και τις αυξημένες αποδόσεις των ομολόγων καθώς οι επενδυτές παρέμειναν στο περιθώριο εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα που θα μπορούσαν να προσφέρουν μεγαλύτερη σαφήνεια στην πορεία αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,1% στα 1.667 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:10 π.μ., αφού νωρίτερα άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Οκτωβρίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά στα 1.675 δολάρια.

«Είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μια ανοδική δυναμική για τον χρυσό», λαμβάνοντας υπόψη ότι η κορύφωση του πληθωρισμού μπορεί να μην έχει ακόμη έρθει, με τις αυξήσεις των επιτοκίων πιθανόν να συνεχιστούν σε ένα τέτοιο σενάριο, δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

«Απλώς δεν είναι το ιδανικό περιβάλλον για χρυσό. Βλέπουμε μια ανάκαμψη του δολαρίου και των αποδόσεων και ως αποτέλεσμα ο χρυσός έχει τιμωρηθεί».

Ενώ ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και των οικονομικών αβεβαιοτήτων, τα αυξανόμενα επιτόκια μειώνουν την ελκυστικότητα του χρυσού που δεν αποδίδει.

Ο δείκτης του δολαρίου κλιμακώθηκε σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα. Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς ήταν μόλις 4%. 

Μετά από ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την εργασία των ΗΠΑ, η εστίαση μετατοπίζεται στην ανάγνωση του πληθωρισμού της Πέμπτης, η οποία αναμένεται να παραμείνει πεισματικά υψηλή και να ενισχύσει τη επιθετική ρητορική της Fed.

Ο χρυσός έχει υποχωρήσει σχεδόν 20% από τότε που ανέβηκε πάνω από το βασικό όριο των 2.000 δολαρίων τον Μάρτιο, καθώς το ασφαλές καταφύγιο απέτυχε να λάμψει παρά τη γεωπολιτική αβεβαιότητα και την πρόσφατη καταστροφή των μετοχών, καθώς οι περισσότεροι επενδυτές αναζήτησαν καταφύγιο στο δολάριο.

Το ασήμι υποχώρησε 1,6% στα 19,33 δολάρια ανά ουγκιά και η πλατίνα έχασε 0,9% στα 890 δολάρια. Το παλλάδιο, εν τω μεταξύ, σημείωσε άνοδο 0,7% στα 2.188 δολάρια.

Οι αναλυτές της Citi δήλωσαν σε ένα σημείωμα ότι ήταν σχετικά ανοδικοί για το παλλάδιο, επικαλούμενοι την ανθεκτική ζήτηση για την αύξηση της διαθεσιμότητας προμήθειας τσιπ αυτοκινήτων, την ανανέωση αποθεμάτων της αλυσίδας εφοδιασμού αυτοκινήτων και τους αυξανόμενους κινδύνους εφοδιασμού στη Ρωσία.

Οι τιμές του παλλαδίου, που χρησιμοποιείται σε συσκευές ελέγχου των εκπομπών στα αυτοκίνητα μαζί με την πλατίνα, έχουν αυξηθεί περίπου 15% μέχρι στιγμής φέτος. καθώς οι επενδυτές παρέμειναν στο περιθώριο εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα που θα μπορούσαν να προσφέρουν μεγαλύτερη σαφήνεια στην πορεία αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →