Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, υποβοηθούμενες από μια ελαφρά υποχώρηση του δολαρίου

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, υποβοηθούμενες από μια ελαφρά υποχώρηση του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ του Σεπτεμβρίου και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για ενδείξεις σχετικά με την πορεία της αύξησης των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.668 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:08 π.μ., μετά από πτώση για πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,6% στα 1.676 δολάρια.

Το δολάριο υποχώρησε 0,1% έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

«Υπάρχουν κάποιοι που αγοράζουν χρυσό καθώς βλέπουν ότι το δολάριο επιβραδύνεται ελαφρώς. Ωστόσο, η αγορά βρίσκεται τώρα σε μια διάθεση αναμονής πριν από τα λεπτά της Fed και την έκθεση για τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Carlo Alberto De Casa, εξωτερικός αναλυτής της Kinesis Money.

«Τα δεδομένα που προέρχονται από τον πληθωρισμό είναι πολύ κρίσιμα γιατί αυτό είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί η Fed προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματα της νομισματικής πολιτικής».

Τα λεπτά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed αναμένονται στις 18:00 GMT την Τετάρτη, ακολουθούμενα από τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ την Πέμπτη, τα οποία αναμένεται να παραμείνουν πεισματικά υψηλά.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε επιθετικά τα επιτόκια από τον Μάρτιο για να μειώσει τον πληθωρισμό, ο οποίος επηρέασε επίσης την απήχηση του χρυσού, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

Η πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Cleveland, Loretta Mester, δήλωσε την Τρίτη ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει ακόμη θέσει υπό έλεγχο τον αυξανόμενο πληθωρισμό και ότι θα πρέπει να προχωρήσει με αυστηρότερη νομισματική πολιτική.

Στο φυσικό μέτωπο, η Standard Chartered ανέφερε σε ένα σημείωμα ότι με την έναρξη των αγορών των φεστιβάλ γάμου στην Ινδία, η ζήτηση θα συνεχίσει να είναι σταθερή, αλλά δεν αναμένεται να είναι τόσο ισχυρή όσο το τέταρτο τρίμηνο του 2021. 

Το σποτ ασήμι σημείωσε πτώση 0,1% στα 19,18 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,7% στα 891 δολάρια και το παλλάδιο κέρδισε 0,6% στα 2.153 δολάρια


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →