Οι τιμές του χρυσού άλλαξαν ελάχιστα την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές απέφυγαν μεγάλα στοιχήματα ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού άλλαξαν ελάχιστα την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές απέφυγαν μεγάλα στοιχήματα ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα, τα οποία αναμένεται να προσφέρουν περαιτέρω σαφήνεια στην τροχιά αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.675 δολάρια ανά ουγκιά, στις 09:00 π.μ.. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,2% στα 1.680 δολάρια.

Τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή των ΗΠΑ (ΔΤΚ) που αναμένονται στις 12:30 ώρα Ελλάδας αναμένεται να ανέλθουν σε υψηλό 8,1% από έτος σε έτος τον Σεπτέμβριο.

«Εάν οι αριθμοί του ΔΤΚ είναι υψηλότεροι από το αναμενόμενο, τότε η Fed θα είναι πολύ απίθανο να αποκλίνει από την τρέχουσα στάση της να συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων και να μειώσει τον ισολογισμό», δήλωσε ο Ricardo Evangelista, ανώτερος αναλυτής στην ActivTrades.

«Αυτό θα συνεχίσει να προσφέρει στήριξη στο δολάριο και να είναι επιζήμιο για τον χρυσό...Αυτή τη στιγμή, το ανοδικό δυναμικό του χρυσού περιορίζεται από το ισχυρό δολάριο και υπαγορεύει την εξέλιξη των γεγονότων σε ό,τι αφορά τις τιμές του χρυσού».

Παραδοσιακά ο χρυσός θεωρείται ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού, οι αυξήσεις των επιτοκίων για την καταπολέμηση της ραγδαίας αύξησης των τιμών όμως, έχουν μειώσει την ελκυστικότητα του χρυσού καθώς δεν αποφέρει τόκο.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed συμφώνησαν ότι έπρεπε να προχωρήσουν σε μια πιο περιοριστική πολιτική και στη συνέχεια να διατηρήσουν αυτή για κάποιο χρονικό διάστημα για να μειώσουν τον πληθωρισμό, όπως έδειξαν τα πρακτικά της συνεδρίασής τους στις 20-21 Σεπτεμβρίου την Τετάρτη.

Οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει σχεδόν 400 δολάρια από τότε που ανέβηκαν πάνω από το βασικό όριο των 2.000 δολαρίων τον Μάρτιο, καθώς το ασφαλές καταφύγιο απέτυχε να λάμψει παρά τη γεωπολιτική αβεβαιότητα και την πρόσφατη καταστροφή των μετοχών, καθώς οι περισσότεροι επενδυτές αναζήτησαν καταφύγιο στο δολάριο.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,2% στα 19,09 δολάρια ανά ουγκιά.

«Αναμένουμε ότι οι τιμές του ασημιού θα μειωθούν στα 17-18 δολάρια/ουγκιά τους επόμενους έξι μήνες πριν ανέβουν στα 22 δολάρια, καθώς η Fed επιστρέφει σε μειώσεις επιτοκίων και ποσοτική χαλάρωση και καθώς η Κίνα ενισχύεται τελικά», ανέφερε η Citi σε σημείωμα.

Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,6% στα 884 δολάρια και το παλλάδιο ήταν σταθερό στα 2.137 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →