Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν ελαφρά τη Δευτέρα, επεκτείνοντας τις απότομες υποχωρήσεις της περασμένης εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν ελαφρά τη Δευτέρα, επεκτείνοντας τις απότομες υποχωρήσεις της περασμένης εβδομάδας, καθώς η ισχύς του δολαρίου και η αυξανόμενη αβεβαιότητα για τη hawkish νομισματική πολιτική των ΗΠΑ επιβάρυνε την όρεξη για το κίτρινο μέταλλο.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,2% στα 1.710 δολάρια η ουγκιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν σχεδόν 0,1% στα 1.721 δολάρια η ουγκιά στις 8:15 π.μ. Και τα δύο μέσα βυθίστηκαν απότομα την περασμένη εβδομάδα λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια με γρήγορο ρυθμό βραχυπρόθεσμα.

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν νέα πτώση τη Δευτέρα, καθώς το δολάριο εκτινάχθηκε σε νέο υψηλό 20 ετών, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων ανέβηκαν επίσης. Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι οι μισθοί των μη γεωργικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, δίνοντας στη Fed περισσότερο χώρο για να συνεχίσει απότομα τα ποσοστά αυξήσεων επιτοκίων.

Ενώ η αύξηση των μισθών στις ΗΠΑ καθυστέρησε και η ανεργία αυξήθηκε, οι έμποροι τιμολογούν με πιθανότητα 57% για αύξηση 75 μονάδων βάσης στην επόμενη συνεδρίαση της Fed, βλέποντας επαρκή στενότητα στην αγορά εργασίας.

Οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει σημαντικά από τα υψηλά του 2022, καθώς η Fed άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια και να ανεβάζει τις αποδόσεις.

Η Fed επιδιώκει να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό που φτάνει σε υψηλά 40 ετών λόγω της αύξησης των τιμών των τροφίμων και των καυσίμων. Πολλά μέλη της κεντρικής τράπεζας ανέφεραν πρόσφατα ότι τα επιτόκια είναι πιθανό να συνεχίσουν να αυξάνονται έως ότου ο πληθωρισμός πλησιάσει σημαντικά τον στόχο του 2% της τράπεζας.

Η προοπτική ισχυρότερων επιτοκίων έχει επίσης κάνει το δολάριο να ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον χρυσό ως ένα ασφαλές καταφύγιο. Αυτό οδήγησε το κίτρινο μέταλλο να επωφεληθεί ελάχιστα από μια πρόσφατη κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν.

Τα άλλα πολύτιμα μέταλλα υποχώρησαν επίσης τη Δευτέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργύρου υποχώρησαν 0,1%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της πλατίνας έχασαν 0,6%.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού αντέστρεψαν τις πρώιμες απώλειες και διαπραγματεύθηκαν σταθερά μετά από καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τη δραστηριότητα του κινεζικού κλάδου υπηρεσιών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 3,3988 δολάρια.

Τα στοιχεία της Caixin έδειξαν ότι η ανάκαμψη στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας διατηρήθηκε μέχρι τον Αύγουστο, υποδεικνύοντας ότι ορισμένες πτυχές της οικονομίας παρέμειναν εύρωστες παρά την επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας χαλκού στον κόσμο. Η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα έχει μειώσει σοβαρά τις τιμές του χαλκού μέχρι στιγμής φέτος

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →