Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν από τα σχεδόν υψηλά ρεκόρ την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές περίμεναν περισσότερες οικονομικές ενδείξεις

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν από τα σχεδόν υψηλά ρεκόρ την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές περίμεναν περισσότερες οικονομικές ενδείξεις, αλλά τα τραπεζικά δεινά και οι ελπίδες για παύση των αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ κράτησαν το ασφαλές καταφύγιο σε πορεία για την καλύτερη εβδομάδα των τελευταίων δύο μηνών.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,6% στα 2.039 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 08.14 π.μ, , την οποία ορισμένοι αναλυτές ονόμασαν «ενοποίηση», αλλά σημείωσε άνοδο 2,5% για την εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,4% στα 2.048 δολάρια.

Ο χρυσός έφτασε τα 2.072,19 δολάρια την Πέμπτη, λίγο κάτω από το υψηλό ρεκόρ των 2.072,49 δολαρίων, αφότου η Federal Reserve άφησε να εννοηθεί ότι ο μαραθώνιος κύκλος αυξήσεων μπορεί να τελειώνει.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων μισθοδοσίας εκτός των ΗΠΑ στις 12:30 GMT, που θα μπορούσαν να στηρίξουν τη μείωση των επιτοκίων, αφού ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ απώθησε αυτές τις προσδοκίες.

Μετά από μια ισχυρή απόδοση, ο χρυσός βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής μπροστά από τις μισθοδοσίες των ΗΠΑ και θα είναι ευαίσθητος σε «βραχυπρόθεσμες ανατροπές στις προσδοκίες των επιτοκίων, σε μεγαλύτερες εγγυήσεις καταθέσεων και στην ισχύ του δολαρίου ΗΠΑ» , δήλωσε ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo.

«Όμως, ο χρυσός θα πρέπει να παραμείνει αντιστάθμιση σε ένα πλαίσιο χαρτοφυλακίου».

Οι παγκόσμιες μετοχές σημείωσαν μικρά κέρδη καθώς οι επενδυτές εστίασαν στα στοιχήματα ότι οι κεντρικές τράπεζες θα σταματήσουν τις αυξήσεις των επιτοκίων υπό το φως μιας νέας καταστροφής των μετοχών των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ.

Η οικονομική αβεβαιότητα και τα χαμηλότερα επιτόκια ενισχύουν τη ζήτηση για το χρυσό μηδενικής απόδοσης.

«Αλλά αν δούμε περαιτέρω πανικό γύρω από το ανώτατο όριο του χρέους ή τις τράπεζες των ΗΠΑ, κρατήστε τα καπέλα σας, καθώς φοβάμαι ότι η δράση των τιμών μπορεί να γίνει άσχημη γύρω από αυτά τα υψηλά και να τιμωρήσει τους ταύρους και τις αρκούδες», δήλωσε ο Matt Simpson, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην City Index, προειδοποιώντας ότι σε «εποχές έντονου στρες, όλες οι αγορές, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού, μπορεί να πέσουν».

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,7% στα 25,88 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η πλατίνα σταθεροποιήθηκε στα 1.039 δολάρια. Το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.451 δολάρια, αλλά κατευθύνεται για εβδομαδιαία απώλεια άνω του 3%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →