Ο χρυσός έκανε άλλη μια πορεία προς τα υψηλά ρεκόρ την Πέμπτη, καθώς οι τραπεζικές ανησυχίες των ΗΠΑ επιτάχυναν την πτήση προς το ασφαλές καταφύγιο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός έκανε άλλη μια πορεία προς τα υψηλά ρεκόρ την Πέμπτη, καθώς οι τραπεζικές ανησυχίες των ΗΠΑ επιτάχυναν την πτήση προς το ασφαλές καταφύγιο και διατήρησαν το αίσιο ράλι του, λόγω των στοιχημάτων για παύση των αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,4% στα 2.048 $ ανά ουγκιά έως τις 08:29 π.μ, αφού σκαρφάλωσε νωρίτερα στα 2.072,19 $, σε αντίθεση με το υψηλό ρεκόρ των 2.072,49 $. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,9% στα 2.056 δολάρια.

Η τήξη των τιμών κατά τη διάρκεια της νύχτας που σχετίζεται με το τραπεζικό στρες αποκάλυψε ότι οι έμποροι είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν λίγη από την ξηρή σκόνη τους, δήλωσε ο Daniel Ghali, στρατηγός εμπορευμάτων στην TD Securities.

Και παρόλο που οι σύμβουλοι διαπραγμάτευσης εμπορευμάτων που ακολουθούν τις τάσεις φαίνεται να βρίσκονται στα μέγιστα μεγέθη long-position τους, "οι διακριτικοί έμποροι εξακολουθούν να έχουν μια ορδή ξηρής σκόνης να αναπτύξουν και αυτή είναι η ομάδα που πιστεύουμε ότι ασχολείται με τον χρυσό σήμερα", πρόσθεσε ο Ghali.

Οι κύριοι δείκτες της Wall Street υποχώρησαν μετά την κίνηση της PacWest να διερευνήσει στρατηγικές επιλογές, κάτι που ενίσχυσε τις ανησυχίες για την υγεία των περιφερειακών τραπεζών, αντισταθμίζοντας την αισιοδοξία από την Federal Reserve που σηματοδότησε μια πιθανή παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων.

"Η ίδια πτήση για αγορά ασφαλείας που μας ώθησε πάνω από 2.000 $ εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη σε αυτήν την αγορά", δήλωσε ο Bob Haberkorn, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην RJO Futures.

Η οικονομική αβεβαιότητα και τα χαμηλότερα επιτόκια ενισχύουν τη ζήτηση για ράβδους του πολύτιμου μετάλλου μηδενικής απόδοσης.

Το επιτόκιο-στόχος της Fed Funds κυμαίνεται στο εύρος 5%-5,25%, με τις αγορές να αναμένουν μειώσεις επιτοκίων το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

«Ο πληθωρισμός θα παραμείνει επίμονα σταθερός για κάποιο χρονικό διάστημα και δεν πρόκειται απαραίτητα να τους επιτρέψει (στη Fed) να χαλαρώσει τα επιτόκια σύντομα», δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στην High Ridge Futures.

Στις φυσικές αγορές, οι υψηλές τιμές έχουν αμαυρώσει τη ζήτηση χρυσού στα κορυφαία ασιατικά κέντρα λιανικής.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,1% στα 25,89 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 1,2% στα 1.037 δολάρια, ενώ το παλλάδιο ενισχύθηκε 0,6% στα 1.432 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →