Οι τιμές του χρυσού την Παρασκευή προετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους από τον Φεβρουάριο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού την Παρασκευή προετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους από τον Φεβρουάριο, κυμαινόμενες κοντά σε χαμηλά άνω των έξι μηνών, λόγω των προοπτικών υψηλότερων επιτοκίων στις ΗΠΑ εν όψει του ευρέως διαδεδομένου πληθωρισμού στις ΗΠΑ που αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.866 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 07:45π.μ., με πτώση σχεδόν 4% αυτόν τον μήνα και δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία πτώση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,3% στα 1.884 δολάρια.

Το δολάριο υποχώρησε από το υψηλό 10 μηνών, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων ήταν κοντά στο ανώτατο 16 ετών. Αλλά και τα δύο εξακολουθούσαν να κατευθύνονται προς το καλύτερο τρίμηνο σε τέσσερα.

Η οικονομία των ΗΠΑ διατήρησε έναν αρκετά σταθερό ρυθμό ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο και η δραστηριότητα φαίνεται να έχει επιταχυνθεί αυτό το τρίμηνο.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Richmond Thomas Barkin δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν είναι σαφές εάν θα χρειαστούν περισσότερες αλλαγές στη νομισματική πολιτική τους επόμενους μήνες.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού, ο οποίος τιμολογείται σε δολάρια και δεν αποφέρει κανένα τόκο.

Η Γερουσία των ΗΠΑ, υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών, προχώρησε την Πέμπτη με ένα δικομματικό νομοσχέδιο χρηματοδότησης με στόχο να αποτρέψει ένα τέταρτο μερικό κλείσιμο της κυβέρνησης μέσα σε μια δεκαετία, ενώ η Βουλή ετοιμαζόταν να ψηφίσει κομματικά νομοσχέδια για τις δαπάνες των Ρεπουμπλικανών χωρίς καμία πιθανότητα να γίνει νόμος.

Η αγορά εργασίας της Βρετανίας έχει απομακρυνθεί από τις πρόσφατες κορυφές, αλλά εξακολουθεί να παραμένει σφιχτή σε πολλούς τομείς, είπαν οι υπεύθυνοι προσλήψεων.

Οι αγορές αναμένουν τον δείκτη τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης (PCE) του Αυγούστου, τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed, που αναμένεται στις 12.30 GMT.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι ενισχύθηκε 0,2% στα 22,65 δολάρια ανά ουγκιά, αλλά ήταν επίσης ο χειρότερος μήνας του σε επτά. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,4% στα 908 δολάρια και το παλλάδιο σταθεροποιήθηκε στα 1.272 δολάρια. Και τα δύο μέταλλα είναι έτοιμα να συμπιέσουν τα τριμηνιαία κέρδη, εάν η τάση παραμείνει.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →