Οι τιμές του χρυσού ήταν υποτονικές την Πέμπτη, έχοντας υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού ήταν υποτονικές την Πέμπτη, έχοντας υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών την τελευταία συνεδρίαση, καθώς το αυξημένο δολάριο ΗΠΑ και οι αποδόσεις του Δημοσίου συνέχισαν να ασκούν πίεση στο πολύτιμο μέταλλο που δεν αποδίδει τόκους.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.874 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:30 π.μ., κυμαινόμενος κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο που έφτασε στις 13 Μαρτίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ διαπραγματεύονταν στα 1.891 δολάρια.

Το δολάριο διατηρήθηκε κοντά στα υψηλά 10 μηνών έναντι των μεγάλων ομολόγων του, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο 16 ετών, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της σε ένα περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων.

«Παρά τα ποσοστά πεζοπορίας της Fed, τα εισερχόμενα δεδομένα από τις ΗΠΑ παραμένουν σταθερά. Η προσδοκία ότι η Fed δεν έχει τελειώσει και θα μπορούσε να κάνει περισσότερα επιβαρύνει την τιμή του χρυσού», δήλωσε ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού, που δεν αποφέρει τόκο, και υποστηρίζουν το δολάριο, στο οποίο τιμολογείται.

Οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 3% μέχρι στιγμής αυτό το μήνα και βρίσκονται σε πορεία για τη χειρότερη μηνιαία επίδοσή τους από τον Φεβρουάριο. Το μέταλλο υποχώρησε 1,4% την Τετάρτη στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τον Ιούλιο.

Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι, δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος να πει ότι τα επιτόκια έχουν αυξηθεί αρκετά για να επανέλθει ο πληθωρισμός στο στόχο του 2%, εν μέσω άφθονων ενδείξεων συνεχιζόμενης οικονομικής ισχύος.

Τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι οι παραγγελίες για μακροχρόνια κατασκευασμένα προϊόντα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Αύγουστο και οι επιχειρηματικές δαπάνες για εξοπλισμό φάνηκε να ανακτούν δυναμική.

Η εστίαση της αγοράς στρέφεται τώρα στον αναθεωρημένο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το δεύτερο τρίμηνο και τις εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας που θα δημοσιευτούν αργότερα μέσα στην ημέρα, με τον δείκτη τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης (PCE) του Αυγούστου, τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed, να αναμένεται την Παρασκευή.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,1% στα 22,54 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,3% στα 890 δολάρια, ενώ το παλλάδιο ενισχύθηκε 0,2% στα 1.224 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →