Οι τιμές του χρυσού πιέστηκαν την Τετάρτη και διαπραγματεύτηκαν κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού πιέστηκαν την Τετάρτη και διαπραγματεύτηκαν κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα που άγγιξαν την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς το δολάριο ΗΠΑ σταθεροποιήθηκε στο πίσω μέρος ενός σεναρίου επιτοκίων υψηλότερων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.900 δολάρια ανά ουγκιά στις 08.15 π.μ., κυμαινόμενος κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 23 Αυγούστου που έφτασε την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,1% στα 1.918 δολάρια.

Το δολάριο διαπραγματεύτηκε κοντά σε υψηλό 10 μηνών έναντι των σημαντικών ομολόγων του την Τετάρτη, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων παρέμειναν υψηλές λόγω της προοπτικής υψηλότερων  επιτοκίων για μακροχρόνια περίοδο στις ΗΠΑ.

Υπάρχει πιθανότητα 40% ότι η Fed θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια «με νόημα» για να νικήσει τον πληθωρισμό, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank της Μινεάπολης Neel Kashkari.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης χρυσού, ο οποίος τιμολογείται σε δολάρια και δεν αποφέρει τόκο.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ έπεσε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών τον Σεπτέμβριο, επιβαρυνόμενη από τις επίμονες ανησυχίες για υψηλότερες τιμές και τους αυξανόμενους φόβους για ύφεση, αν και τα νοικοκυριά παρέμειναν γενικά αισιόδοξα για την αγορά εργασίας.

Η εστίαση της αγοράς στρέφεται τώρα στον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed, που αναμένεται την Παρασκευή.

Η Γερουσία των ΗΠΑ την Τρίτη έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός σε ένα δικομματικό νομοσχέδιο που αποσκοπούσε να εμποδίσει το κλείσιμο της κυβέρνησης σε μόλις πέντε ημέρες, ενώ η Βουλή προσπάθησε να προωθήσει ένα αντικρουόμενο μέτρο που υποστηρίζεται μόνο από Ρεπουμπλικάνους.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό διαπραγματεύσιμο με χρυσό στον κόσμο, δήλωσε ότι οι διαθέσεις του μειώθηκαν κατά 0,4% την Τρίτη.

Οι εισαγωγές χρυσού της Κίνας μέσω του Χονγκ Κονγκ ανέκαμψαν τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία την Τρίτη, με την έκδοση νέων ποσοστώσεων σε τοπικές τράπεζες πιθανόν να ενισχύσει τις αποστολές στον κορυφαίο καταναλωτή χρυσού στον κόσμο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,6% στα 22,72 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,2% στα 902 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.226 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →