Οι τιμές του χρυσού συνεχίζουν την πτώση την Παρασκευή και είναι έτοιμες για μεγάλες εβδομαδιαίες απώλειες μετά τις αυξανόμενες προσδοκίες για πιο απότομες αυξήσεις των επιτοκίων από την Fed

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού συνεχίζουν την πτώση την Παρασκευή και είναι έτοιμες για μεγάλες εβδομαδιαίες απώλειες μετά τις αυξανόμενες προσδοκίες για πιο απότομες αυξήσεις των επιτοκίων από την Fed ενίσχυσαν το δολάριο και υποβάθμισαν τις αγορές μετάλλων.

Οι τιμές spot του χρυσού παρέμειναν αμετάβλητες γύρω στα 1.664 δολάρια η ουγκιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 0,3% στα 1.673 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 08:21 π.μ. Και τα δύο μέσα σημείωσαν κατακόρυφη πτώση περίπου 2% την Πέμπτη και επρόκειτο να χάσουν περίπου 3% για την εβδομάδα, τη χειρότερη επίδοσή τους εδώ και δύο μήνες.

Οι αναλυτές είχαν προειδοποιήσει για περισσότερες απώλειες στο χρυσό αφού υποχώρησε κάτω από τα 1.700 δολάρια - ένα βασικό επίπεδο στήριξης - νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων τουλάχιστον κατά 75 μονάδες βάσης από τη Fed εκτοξεύτηκαν στα ύψη, αφού ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έδειξε ελάχιστα σημάδια επιβράδυνσης τον Αύγουστο. Τα σημάδια ισχύος στην αγορά εργασίας έδειξαν επίσης ότι η Fed έχει αρκετό χώρο για να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια με γρήγορο ρυθμό.

Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου φλέρταραν με υψηλά 15ετίας, ενώ ο δείκτης του δολαρίου κυμάνθηκε κοντά στο υψηλό 20ετίας την Παρασκευή. Αυτά τα δύο ήταν μακράν τα μεγαλύτερα βάρη για τις τιμές του χρυσού φέτος.

Ο χρυσός υποχώρησε από τα υψηλά κατά την έναρξη της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας, καθώς μια σειρά από αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed οδήγησε τους επενδυτές να αναζητούν καλύτερες αποδόσεις στο δολάριο και στο δημόσιο χρέος.

Καθώς η Fed θα συνεχίσει να συσφίγγει την πολιτική, η πίεση στον χρυσό αναμένεται ευρέως να συνεχιστεί για το υπόλοιπο του έτους.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού διαπραγματεύτηκαν σταθερά την Παρασκευή και οδήγησαν σε εβδομαδιαία απώλεια άνω του 3%.

Οι απώλειες αυτή την εβδομάδα, που προκλήθηκαν από περισσότερους φόβους για αποδυνάμωση της ζήτησης στην Κίνα, αντιστάθμισαν σε μεγάλο βαθμό τα όποια κέρδη από την προοπτική σύσφιξης της προσφοράς.

Ο χαλκός σημείωσε ισχυρά κέρδη την περασμένη εβδομάδα, καθώς η απεργία στο Escondida, το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο, υπογράμμισε τη στενότερη προσφορά για το υπόλοιπο του έτους.

Αλλά οι φόβοι για μια παγκόσμια οικονομική ύφεση πλήγωσαν σοβαρά τις προοπτικές ζήτησης για το κόκκινο μέταλλο.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →