Οι τιμές του χρυσού διαπραγματεύτηκαν κάτω από το βασικό επίπεδο στήριξης των 1700 δολαρίων την Πέμπτη, καθώς οι ανησυχίες για πιο επιθετικά μέτρα της Fed συνέχισαν να ταλαιπωρούν τις αγορές πολύτιμων μετάλλων.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού διαπραγματεύτηκαν κάτω από το βασικό επίπεδο στήριξης των 1700 δολαρίων την Πέμπτη, καθώς οι ανησυχίες για πιο επιθετικά μέτρα της Fed συνέχισαν να ταλαιπωρούν τις αγορές πολύτιμων μετάλλων.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητος μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης συνεδρίασης γύρω στα 1.697 δολάρια η ουγκιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 0,1% στα 1.707 δολάρια η ουγκιά στις 07:46 π.μ.

Και τα δύο μέσα υποχώρησαν την Πέμπτη, αφού τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ επιβεβαίωσαν περαιτέρω ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός κοντά στα υψηλά 40 ετών τον Αύγουστο. Αυτό είναι πιθανό να οδηγήσει σε πιο απότομες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed καθώς κινείται προς την καταπολέμηση των αυξημένων πιέσεων στις τιμές.

Ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, μια μέτρηση που παρακολουθείται πιο προσεκτικά, ξεπέρασε τις προσδοκίες για τον Αύγουστο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η μέτρηση έχει προκαλέσει μεγάλες απώλειες στις χρηματοπιστωτικές αγορές την Τρίτη και την Τετάρτη.

Οι επενδυτές βλέπουν τώρα την πιθανότητα μιας πλήρους αύξησης των επιτοκίων από τη Fed την επόμενη εβδομάδα, αν και βλέπουν μεγαλύτερες πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.

Ο χρυσός διαπραγματεύεται τώρα περίπου 15 δολάρια πάνω από τα χαμηλότερα επίπεδά του για το έτος, καθώς μια σειρά απότομων αυξήσεων των επιτοκίων από την Federal Reserve οδήγησε σε άνοδο το δολάριο και είδε τους επενδυτές να αναζητούν καλύτερες αποδόσεις στο δολάριο και τα ομόλογα. Το κίτρινο μέταλλο απέτυχε επίσης σε μεγάλο βαθμό να συμβαδίσει με τον πληθωρισμό των ΗΠΑ φέτος.

Η πίεση στις τιμές του χρυσού αναμένεται να συνεχιστεί για το υπόλοιπο του έτους, δεδομένου ότι οι έμποροι αναμένουν ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ θα ξεπεράσουν το όριο του 4% μέχρι το τέλος του 2022.

Τα περισσότερα άλλα πολύτιμα μέταλλα έχουν υποστεί παρόμοια πτώση.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ήταν σε αδράνεια μετά από τη πτώση για δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις. Όπως και ο χρυσός, οι τιμές του κόκκινου μετάλλου επηρεάστηκαν από τα υψηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Η αύξηση των επιτοκίων σε όλο τον κόσμο αναμένεται να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη, η οποία είναι αρνητική για τον χαλκό, δεδομένου του ρόλου του στην ανάπτυξη των υποδομών.

Αλλά το κόκκινο μέταλλο μπορεί να δει κάποια ανοδική πορεία βραχυπρόθεσμα, καθώς η προσφορά σφίγγεται λόγω της απεργίας στην Escondida, το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →