Οι τιμές του χρυσού διατηρήθηκαν λίγο πάνω από το όριο των 1.700 δολαρίων την Τετάρτη, παραμένοντας υπό πίεση μετά από ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού διατηρήθηκαν λίγο πάνω από το όριο των 1.700 δολαρίων την Τετάρτη, παραμένοντας υπό πίεση μετά από ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που έδειξαν μεγαλύτερη ισχύ του δολαρίου τις επόμενες εβδομάδες.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός γύρω στα 1.701 δολάρια, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού Δεκεμβρίου υποχώρησαν 0,3% στα 1.712 δολάρια η ουγkιά στις 07:21 π.μ.

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν κατακόρυφη πτώση την Τρίτη, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve δεν θα εγκαταλείψει την πορεία σύσφιξής της φέτος. Ο χρυσός σποτ έσπασε για λίγο κάτω από τα 1.700 δολάρια - ένα επίπεδο που έχει χρησιμεύσει ως βασικό σημείο στήριξης για το κίτρινο μέταλλο φέτος.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι απώλειες στο χρυσό θα βαθύνουν σημαντικά εάν οι τιμές σπάσουν αξιόπιστα κάτω από το όριο των 1.700 δολαρίων.

Το δολάριο έκανε ράλι μετά τα στοιχεία του ΔΤΚ, σημειώνοντας άλμα 1,7% την Τρίτη και επανήλθε κοντά στα υψηλά της 20ετίας, γεγονός που πίεσε περαιτέρω τις τιμές των μετάλλων.

Οι επενδυτές απέφυγαν να κάνουν μεγάλες συναλλαγές στο χρυσό ενόψει της συνεδρίασης της Fed την επόμενη εβδομάδα, όπου η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης. Ο επίμονος πληθωρισμός είναι πιθανό να τονώσει μια παρόμοια αύξηση κατά τη συνεδρίαση της τράπεζας τον Νοέμβριο.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα πιέστηκαν επίσης από το ισχυρό δολάριο την Τετάρτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου υποχώρησαν κατά 0,85%, ενώ η πλατίνα έχασε 0,47%.

Ο χρυσός και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα έχουν υποχωρήσει σημαντικά από τις κορυφές που σημειώθηκαν νωρίτερα μέσα στο έτος, καθώς η απότομη άνοδος των επιτοκίων οδήγησε τους επενδυτές να αναζητούν καλύτερες αποδόσεις στο δολάριο και στο δημόσιο χρέος.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού παρέμειναν σταθερές την Τετάρτη, μετά από κατακόρυφη πτώση άνω του 2% την προηγούμενη συνεδρίαση. Η ισχύς του δολαρίου ήταν ο μεγαλύτερος παράγοντας πίσω από τις απώλειές του.

Οι τιμές του κόκκινου μετάλλου παρουσίασαν ανοδική τάση τις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς οι έμποροι προέβλεψαν στενότερη προσφορά λόγω της απεργίας στο Escondida της Χιλής, το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο.

Ωστόσο, η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά καθώς τα επιτόκια συνεχίζουν να αυξάνονται, αναμένεται να μειώσει τη ζήτηση και να αντισταθμίσει τη στενότητα της προσφοράς.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →