Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν ελάχιστα την Τρίτη, αλλά διατήρησαν τα πρόσφατα κέρδη καθώς οι επενδυτές περίμεναν περισσότερα σημάδια ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ απομακρυνόταν από τις κορυφές που χτυπήθηκαν φέτος.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν ελάχιστα την Τρίτη, αλλά διατήρησαν τα πρόσφατα κέρδη καθώς οι επενδυτές περίμεναν περισσότερα σημάδια ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ απομακρυνόταν από τις κορυφές που χτυπήθηκαν φέτος.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο σχεδόν 0,1% στα 1.725 δολάρια η ουγκιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχώρησαν 0,2% στα 1.736 δολάρια η ουγκιά στις 07:48 μ.μ. Και τα δύο μέσα σημείωσαν άνοδο τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, καθώς το δολάριο υποχώρησε από το υψηλό 20ετίας την περασμένη εβδομάδα.

Το δολάριο υποχώρησε περαιτέρω την Τρίτη, με τον δείκτη του δολαρίου να χάνει 0,1% μετά από πέντε συνεχόμενες ημέρες απωλειών. Ένας συνδυασμός κερδοφορίας και αναμονής για στοιχεία που δείχνουν μεγαλύτερη χαλάρωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, επιβάρυνε το δολάριο στις πρόσφατες συνεδριάσεις.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του ΔΤΚ των ΗΠΑ, τα οποία αναμένονται στις 8:30 ET την Τρίτη, αναμένεται να δείξουν ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε σε ετήσιο ρυθμό 8,1% τον Αύγουστο, από την ανάγνωση 8,5% του προηγούμενου μήνα.

Η μέτρηση θα σηματοδοτήσει τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα μειώσεων από την κορύφωση των τελευταίων 40 ετών τον Ιούνιο και θα υποδηλώσει χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ στη μείωση του κόστους των καυσίμων και μετά από μια σειρά από αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι αγορές εξακολουθούν να αναμένουν ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια με απότομο ρυθμό για το υπόλοιπο του έτους, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός παραμένει πολύ πάνω από τον ετήσιο στόχο της κεντρικής τράπεζας του 2%.

Οι traders τιμολογούν με πιθανότητα πάνω από 90% ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης - το ανώτερο όριο των προσδοκιών - την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό αναμένεται ευρέως να ενισχύσει τις αποδόσεις του δολαρίου και του δημοσίου, διατηρώντας παράλληλα τις τιμές του χρυσού σε πτώση βραχυπρόθεσμα.

Ο χρυσός έχει πέσει κατακόρυφα από τα υψηλά που σημείωσαν νωρίτερα φέτος, καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν καλύτερες αποδόσεις από το δολάριο και το δημόσιο χρέος εν μέσω αυξανόμενων επιτοκίων.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού συνέχισαν να κινούνται υψηλότερα, λόγω του ασθενέστερου δολαρίου και των αναμενόμενων διαταραχών του εφοδιασμού από την απεργία στο ορυχείο Escondida της Χιλής.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο αυξήθηκαν 0,2% στα 3,6242 δολάρια η λίβρα.

Οι συνδικαλισμένοι εργαζόμενοι στο Escondida, το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο, ψήφισαν να προχωρήσουν σε απεργία που ξεκινά αυτή την εβδομάδα. Η κίνηση αναμένεται ευρέως να περιορίσει την παγκόσμια προσφορά χαλκού, ωφελώντας τις τιμές.

Αλλά ο χαλκός πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει την υποτονική ζήτηση στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα του κόκκινου μετάλλου.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →