Οι τιμές του χρυσού σταθεροποιήθηκαν πάνω από το βασικό επίπεδο των 1.750 δολαρίων ανά ουγκιά την Πέμπτη

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σταθεροποιήθηκαν πάνω από το βασικό επίπεδο των 1.750 δολαρίων ανά ουγκιά την Πέμπτη, ενισχύοντας τα κέρδη μετά από τα λεπτά της τελευταίας συνεδρίασης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, που σηματοδότησε βραδύτερες αυξήσεις επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.754 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 08:33 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,5% στα 1.754 δολάρια.

Μια «σημαντική πλειοψηφία» των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της Fed συμφώνησε ότι «πιθανότατα θα ήταν σύντομα σκόπιμο» να επιβραδυνθεί ο ρυθμός των αυξήσεων των επιτοκίων, έδειξε η ανάγνωση της συνεδρίασης της 1ης-2ας Νοεμβρίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμοιβαίων κεφαλαίων της Fed τώρα τιμολογούνται με πιθανότητα 85% αύξησης 50 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν να αυξάνουν την απήχηση για το χρυσό σε σύγκριση με άλλα τοκοφόρα περιουσιακά στοιχεία.

Η φυσική ζήτηση χρυσού στην Ασία παρέμεινε ήπια αυτή την εβδομάδα, με τα ασφάλιστρα στον κορυφαίο κόμβο της Κίνας να μειώνονται περαιτέρω καθώς οι νέοι περιορισμοί COVID-19 μείωσαν τη δραστηριότητα, ενώ οι υψηλότερες εγχώριες τιμές απέτρεψαν τους περισσότερους αγοραστές στην Ινδία.

Μια ομάδα 21 υπηκόων της Τανζανίας κατέθεσε την Τετάρτη μήνυση στον Καναδά ισχυριζόμενη ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος ανθρακωρύχος χρυσού στον κόσμο, η Barrick Gold, ήταν συνένοχος σε εξωδικαστικές δολοφονίες από την αστυνομία που φρουρούσε το ορυχείο της North Mara.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,3% στα 21,59 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,3% στα 999 δολάρια, ενώ το παλλάδιο κέρδισε 0,6% στα 1.893 δολάρια.

Η δραστηριότητα της αγοράς σήμερα θα μπορούσε να μειωθεί αρκετά λόγω της γιορτής των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →