Ο χρυσός υποχώρησε την Τετάρτη με τους περισσότερους επενδυτές να κάθονται στο περιθώριο ενόψει των λεπτών της συνεδρίαση της Fed

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε την Τετάρτη με τους περισσότερους επενδυτές να κάθονται στο περιθώριο ενόψει των λεπτών της συνεδρίαση της Fed του Νοέμβριου που θα μπορούσαν να προσφέρουν υποδείξεις για την πορεία σύσφιξής.

Ο χρυσός σποτ ήταν 0,1% χαμηλότερος στα 1.739 $ ανά ουγκιά έως τις 10:09 π.μ., ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν μικρή αλλαγή στα 1.740 δολάρια.

«Υπάρχει μια γενική έλλειψη ενδιαφέροντος πραγματικά, πριν από την κυκλοφορία των αποψινών πρακτικών της Fed. Δεν υπάρχει τίποτα σημαντικό να λειτουργεί ως κινητήριος μοχλός για την τιμή του χρυσού», δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην CMC Markets. Υπάρχει «αρκετά αξιοπρεπής υποστήριξη» για τιμές περίπου στα 1.730 $, πρόσθεσε.

Εκτός από τα λεπτά της Fed στις 19:00 GMT, οι επενδυτές περιμένουν επίσης τα στοιχεία διαρκών αγαθών των ΗΠΑ και τα εβδομαδιαία αρχικά στοιχεία για τις αποζημιώσεις ανεργίας αργότερα μέσα στην ημέρα.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται ευρέως να πραγματοποιήσει αύξηση 50 μονάδων βάσης στη συνεδρίασή της τον Δεκέμβριο, με τα επιτόκια να αναμένεται να κορυφωθούν τον Ιούνιο.

«Ο χρυσός βρέθηκε να οδηγείται για μεγάλο μέρος του έτους από τις ενέργειες της Fed και τα σχόλια των αξιωματούχων της, έτσι οι επενδυτές θα εξετάζουν κάθε λέξη αυτών των λεπτών για να καθορίσουν την πιθανή τροχιά της καμπύλης επιτοκίων της Fed τους επόμενους μήνες», είπε ο αναλυτής της Kinesis Ρούπερτ Ρόουλινγκ σε ένα σημείωμα.

Η πρόεδρος της Fed του Κάνσας Σίτι, Έστερ Τζορτζ, δήλωσε την Τρίτη ότι η Fed μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια σε υψηλότερο επίπεδο και να τα διατηρήσει εκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να χαλιναγωγήσει τον υψηλό πληθωρισμό.

Εάν η παγκόσμια οικονομία συνεχίσει να αγωνίζεται, είναι απίθανο η Fed να μπορέσει να σφίξει τη νομισματική της πολιτική όσο περίπου πιστεύουν οι αγορές, κάτι που θα πρέπει να υποστηρίξει τον χρυσό γιατί «τελικά οι αποδόσεις πιθανότατα δεν θα έχουν πολύ περισσότερα για να ανέβουν». είπε ο Hewson της CMC. 

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού που δεν αποδίδει.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,9% στα 21,28 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,1% στα 990 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 1% στα 1.879 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →