Ο χρυσός σημείωσε άνοδο την Τρίτη καθώς το δολάριο υποχώρησε, με την εστίαση να στρέφεται στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο την Τρίτη καθώς το δολάριο υποχώρησε, με την εστίαση να στρέφεται στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Νοέμβριο για ενδείξεις για τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.741 δολάρια ανά ουγκιά, στις 07.45 π.μ.. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,1% στα 1.742 δολάρια.

Ο χρυσός ανέκτησε κάποιες απώλειες από την προηγούμενη συνεδρίαση, όταν οι επενδυτές προτίμησαν την ασφάλεια του δολαρίου εν μέσω νέων περιορισμών για τον COVID-19 στην Κίνα. 

Την Τρίτη, το δολάριο σταμάτησε την άνοδο του, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για τους ξένους αγοραστές.

Τα λεπτά της Fed λήγουν στις 19:00 GMT, με τους περισσότερους traders να στοιχηματίζουν σε αύξηση 50 μονάδων βάσης τον Δεκέμβριο. Οι πιθανότητες για άνοδο 75 bps καθορίστηκαν στο 19% μετά από πρόσφατα σχόλια αξιωματούχων της Fed.

«Με τους επενδυτές να μην περιμένουν νέες ουσιαστικές πληροφορίες, η απειλή από τα πρακτικά είναι ότι η FOMC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς) θα μπορούσε να βάλει την αφήγηση σε ένα γερακίσιο περιτύλιγμα, υποβαθμίζοντας κάθε πιθανότητα αλλαγής πολιτικής από σύσφιξη σε χαλάρωση», είπε ο Stephen Innes, διευθύνων συνεργάτης της SPI Asset Management.

Ωστόσο, τα συνολικά στοιχήματα για ένα πιο ευνοϊκό πληθωρισμό θα πρέπει να στηρίξουν τους επενδυτές χρυσού που στοιχηματίζουν σε μια οριακή ύφεση το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους και μια ενδεχόμενη στροφή της Fed σε μειώσεις επιτοκίων, πρόσθεσε ο Innes.

Βοηθώντας επίσης τον χρυσό, η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να υποχωρήσει σε μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων από τον επόμενο μήνα.

«Οι χρυσό-ταύροι ανακουφίστηκαν» από τις δηλώσεις της Mester, είπε σε σημείωμα ο αναλυτής της Phillip Futures, Avtar Sandu.

Ενώ ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμιση του πληθωρισμού, τα υψηλά επιτόκια αποθαρρύνουν τις επενδύσεις στο χρυσό που δεν αποδίδει.

Ο Stephen Innes είπε ακόμα ότι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει τον χρυσό πάλι κάτω από τα 1.700 δολάρια θα είναι μια «ανοδική έκπληξη στον ΔΤΚ των ΗΠΑ».

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,8% στα 21,01 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,2% στα 983 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε 0,4% στα 1.873 δολάρια.

Το Παγκόσμιο Επενδυτικό Συμβούλιο πλατίνας προέβλεψε έλλειμμα του μετάλλου το 2023.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →