Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή καθώς το δολάριο ΗΠΑ ανέκτησε κάποιο έδαφος

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή καθώς το δολάριο ΗΠΑ ανέκτησε κάποιο έδαφος, αλλά οι προσδοκίες για λιγότερο επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ οδηγούν σε ένα μικρό εβδομαδιαίο κέρδος.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,1% στα 1.753,06 δολάρια ανά ουγκιά στις 10.32 π.μ., σημειώνοντας υψηλό εβδομάδας νωρίτερα στη συνεδρίαση. Ο χρυσός αυξήθηκε κατά 0,2% αυτή την εβδομάδα μέχρι στιγμής. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,5% στα 1.754 δολάρια.

Το δολάριο σταθεροποιήθηκε κατά 0,1%, καθιστώντας τον χρυσό με την τιμή του δολαρίου πιο ακριβό για τους ξένους αγοραστές. Ωστόσο, το νόμισμα οδηγείται σε εβδομαδιαία απώλεια. 

Τα λεπτά από τη συνεδρίαση της Fed τον Νοέμβριο έχουν δυνητικά δώσει στον χρυσό μια επιπλέον ώθηση υψηλότερα, επιτρέποντάς του να προχωρήσει πραγματικά από εδώ, εάν τα δεδομένα το επιτρέψουν, δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

Ο χρυσός φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί κάπου σε αυτό το πρόσφατο εύρος που έχει διαμορφωθεί μεταξύ 1.730 και 1.780 δολαρίων, πρόσθεσε ο Erlam.

Μια «ουσιαστική πλειοψηφία» των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της Fed συμφώνησε ότι θα ήταν «πιθανότατα σύντομα σκόπιμο» να επιβραδυνθεί ο ρυθμός των αυξήσεων των επιτοκίων, έδειξε η ανάγνωση της συνεδρίασης της 1ης-2ας Νοεμβρίου την Τετάρτη.

Οι περισσότεροι traders αναμένουν αύξηση του επιτοκίου κατά 50 bps στη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο, ο αναλυτής της Kinesis Money, Rupert Rowling, δήλωσε σε σημείωση ότι ο χρυσός είναι πλέον πιθανό να συνεχίσει να διαπραγματεύεται λοξά, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται για τα μέσα της εβδομάδας του Δεκεμβρίου, όπου θα δουν πρώτα τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ακολουθούμενα από την απόφαση της Fed για τα επιτόκια.

Τα υψηλά επιτόκια του τρέχοντος έτους έχουν κρατήσει ένα λουρί στην παραδοσιακή θέση του χρυσού που δεν αποδίδει ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και άλλων αβεβαιοτήτων.

Το ασήμι υποχώρησε 0,7% στα 21,35 δολάρια ανά ουγκιά, αλλά σημείωσε άνοδο περίπου 2,1% την εβδομάδα. Η πλατίνα υποχώρησε 0,1% στα 987 δολάρια ανά ουγκιά. Το παλλάδιο υποχώρησε 0,3% στα 1.8753 δολάρια και διαμορφώθηκε για εβδομαδιαία απώλεια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →