Οι τιμές του χρυσού σταθερές με τα δεδομένα εργασίας των ΗΠΑ, τα στοιχήματα μείωσης επιτοκίων στο επίκεντρο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν ελάχιστα στο ασιατικό εμπόριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές υποχώρησαν εν αναμονή περισσότερων ενδείξεων για την ψυχρότερη αγορά εργασίας των ΗΠΑ, ενώ η εστίαση παρέμεινε επίσης όταν η Federal Reserve σχεδίαζε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Το κίτρινο μέταλλο φάνηκε να έχει εγκατασταθεί σε ένα εύρος συναλλαγών μεταξύ 2.020 και 2.050 δολαρίων η ουγγιά μετά από σύντομη άνοδο σε υψηλά ρεκόρ πάνω από τα 2.100 δολάρια στην αρχή της εβδομάδας.

Μια σειρά διαφορετικών παραγόντων είχαν ωθήσει το ράλι του χρυσού, καθώς τα φαινομενικά επιπόλαια στοιχεία από τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια μόλις τον Μάρτιο του 2024.

Ωστόσο, οι αγορές μείωσαν αυτές τις προσδοκίες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ειδικά εν μέσω ορισμένων ενδείξεων ανθεκτικότητας στην οικονομία των ΗΠΑ.

Η αυξημένη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια, μετά από μια επίθεση σε πλοία των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα, βοήθησε επίσης τις τιμές του χρυσού, αν και η έλλειψη οποιασδήποτε κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή οδήγησε τις εντάσεις στις αγορές.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 2.026,30 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που έληγαν τον Φεβρουάριο υποχώρησαν 0,2% στα 2.043,05 δολάρια η ουγγιά στις 00:24 ET (05:24 GMT).

Στο επίκεντρο οι μισθοδοσίες των μη γεωργικών εκμεταλλεύσεων καθώς οι αγορές εικασίες για περικοπές της Fed
Οι έμποροι επικεντρώθηκαν τώρα στα στοιχεία μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων για τον Νοέμβριο, που αναμένεται την Παρασκευή, για τυχόν περισσότερα στοιχεία στην αγορά εργασίας.

Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας και τις μισθοδοσίες που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σηματοδοτούν κάποια ψύξη στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Ωστόσο, οι αγορές περίμεναν οριστικά μηνύματα από την ανάγνωση των μισθολογίων εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Η ανάγνωση οφείλεται επίσης εν μέσω αυξανόμενης αβεβαιότητας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των μειώσεων των επιτοκίων της Fed. Ενώ η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια σε αναμονή την επόμενη εβδομάδα, οι αγορές ήταν αβέβαιες για το πότε θα μπορούσε να αρχίσει να χαλαρώνει την πολιτική.

Μέχρι στιγμής, οι αξιωματούχοι της Fed έχουν δείξει ελάχιστη διάθεση να αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια, με τον Πάουελ να έχει επαναλάβει πρόσφατα τη στάση του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αλλά οι έμποροι στοιχηματίζουν ότι μια περαιτέρω ψύξη του πληθωρισμού και της αγοράς εργασίας θα δει τη Fed να αλλάξει τον τόνο της τους επόμενους μήνες.

Ο χρυσός αναμένεται να επωφεληθεί από τυχόν σημάδια μιας λιγότερο επιθετικής Fed και μιας ψυχρής αγοράς εργασίας. Το κίτρινο μέταλλο διατηρεί άνετα το επίπεδο των 2.000 δολαρίων από τα τέλη Νοεμβρίου, κάτι που θα μπορούσε να προαναγγέλλει περισσότερη δύναμη τις επόμενες εβδομάδες.

Ο χαλκός ανακάμπτει στα θετικά στοιχεία για τις εισαγωγές στην Κίνα
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν απότομα την Πέμπτη, ανακάμπτοντας από τρεις συνεχόμενες ημέρες απωλειών, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι οι κινεζικές εισαγωγές του κόκκινου μετάλλου αυξήθηκαν σε υψηλό δύο ετών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού που έληξαν τον Μάρτιο αυξήθηκαν 0,7% στα 3,7568 δολάρια η λίβρα.

Οι εισαγωγές χαλκού της Κίνας εκτινάχθηκαν 10,1% τον Νοέμβριο στους 550.566 μετρικούς τόνους - το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2021. Τα στοιχεία έδειξαν ότι η κινεζική ζήτηση χαλκού παρέμεινε ισχυρή, ακόμη και όταν άλλες πτυχές της οικονομίας επιβραδύνθηκαν.

Οι συνολικές εισαγωγές της Κίνας συρρικνώθηκαν απροσδόκητα τον Νοέμβριο, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε έξι μήνες.

 

Disclamer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-steady-with-us-labor-data-rate-cut-bets-in-focus-3251171


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →