Οι τιμές του χρυσού παραμένουν σταθερά πάνω από τα 2.000 $ με εστίαση στις μισθοδοσίες μη γεωργικών προϊόντων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κινήθηκαν ελάχιστα στις ασιατικές συναλλαγές την Παρασκευή, παραμένοντας πάνω από τα βασικά επίπεδα, καθώς οι αγορές περίμεναν μια δυνητικά πιο ήπια μέτρηση των μισθοδοτικών καταστάσεων των μη γεωργικών προϊόντων στις ΗΠΑ, η οποία έρχεται λίγες μέρες πριν από τη συνεδρίαση της Federal Reserve.

Το κίτρινο μέταλλο είχε σημειώσει υψηλά ρεκόρ στην αρχή της εβδομάδας, βοηθούμενο από ένα συνδυασμό στοιχημάτων μείωσης επιτοκίων και ζήτησης ασφαλούς καταφυγίου.

Αλλά είχε χάσει τα υψηλά ρεκόρ τόσο απότομα όσο τα είχε φτάσει, καθώς οι έμποροι έκλεισαν κέρδη εν μέσω κάποιας αβεβαιότητας σχετικά με τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 2.030,26 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που έληγαν τον Φεβρουάριο παρέμειναν σταθερά στα 2.046,05 δολάρια η ουγγιά στις 01:17 ET (06:17 GMT). Και τα δύο μέσα είχαν αγγίξει υψηλά ρεκόρ πάνω από τα 2.100 δολάρια η ουγγιά τη Δευτέρα, προτού αντιστρέψουν γρήγορα τα περισσότερα κέρδη.

Ωστόσο, το κίτρινο μέταλλο είχε τώρα διατηρήσει τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά για σχεδόν τρεις εβδομάδες, υποδηλώνοντας αυξημένη αισιοδοξία για τις προοπτικές του χρυσού τους επόμενους μήνες.

Μισθοδοσία εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, οι αγορές επιδιώκουν πιο ήπια ανάγνωση
Η εστίαση ήταν πλέον καθαρά στα δεδομένα μισθοδοσίας μη γεωργικών προϊόντων για τον Νοέμβριο, που αναμένεται αργότερα την Παρασκευή.

Η μέτρηση αναμένεται να δείξει περαιτέρω ψύξη στην αγορά εργασίας, αφού η πτώση στις θέσεις εργασίας και τα στοιχεία για τις ιδιωτικές μισθοδοσίες σηματοδότησε κάποια χαλάρωση στον κλάδο.

Οποιαδήποτε περαιτέρω ψύξη στην αγορά εργασίας δίνει στην Federal Reserve λιγότερη ώθηση να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα - ένα σενάριο που ωφελεί τον χρυσό.

Ενώ η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια σε αναμονή κατά τη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα, οι προοπτικές της για τη νομισματική πολιτική, ιδίως για το πότε σκοπεύει να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, παραμένει αβέβαιη.

Τα στοιχήματα ότι η Fed θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια μόλις τον Μάρτιο του 2024 ήταν ένα βασικό σημείο στήριξης για τις τιμές του χρυσού νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Αλλά οι traders μείωσαν αυτά τα στοιχήματα, δεδομένου ότι η Fed έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τη στάση της ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, το κίτρινο μέταλλο μπορεί να είναι έτοιμο για περισσότερη ισχύ τους επόμενους μήνες, ειδικά εάν τα επιτόκια πέσουν και οι παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες επιδεινωθούν περαιτέρω.

Μια σειρά από πρόσφατες οικονομικές αναγνώσεις από τις ΗΠΑ, την Ασία και την ευρωζώνη υποδηλώνουν ότι η ανάπτυξη επρόκειτο να μειωθεί το 2024.

 

Disclamer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-steady-above-2000-with-nonfarm-payrolls-in-focus-3252215


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →