Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν ελάχιστη μεταβολή το πρωί της Πέμπτης, μετά από το άλμα άνω του 1% της προηγούμενης συνεδρίασης

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν ελάχιστη μεταβολή το πρωί της Πέμπτης, μετά από το άλμα άνω του 1% της προηγούμενης συνεδρίασης μετά την υποχώρηση του δολαρίου ΗΠΑ και των αποδόσεων των ομολόγων.

Ο χρυσός σποτ διατήρησε τη θέση του στα 1.786,92 $ ανά ουγκιά, στις 06.36 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 1.799,10 δολάρια.

Ο χρυσός την Τετάρτη υποστηρίχθηκε από την υποχώρηση του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν βραδύτερες αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στη συνεδρίαση πολιτικής της την επόμενη εβδομάδα.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν ως επί το πλείστον αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στην τελική συνεδρίαση της Fed για το 2022 που έχει προγραμματιστεί στις 13-14 Δεκεμβρίου.

Τα υψηλότερα επιτόκια τείνουν να αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού καθώς δεν αποφέρει τόκο.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, ανέφερε ότι οι διαθέσεις του αυξήθηκαν κατά 0,2% στους 908,09 τόνους την Τετάρτη.

Ο κορυφαίος καταναλωτής χρυσού, Κίνα, κατείχε 63,67 εκατομμύρια λεπτές ουγκιές troy χρυσού στα τέλη Νοεμβρίου, από 62,64 εκατομμύρια ουγκιές στα τέλη Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της Κίνας συρρικνώθηκαν με τον πιο απότομο ρυθμό τους σε τουλάχιστον 2-1/2 χρόνια τον Νοέμβριο, καθώς η αδύναμη παγκόσμια και εγχώρια ζήτηση, οι διαταραχές παραγωγής λόγω του COVID και η πτώση των ακινήτων στο εσωτερικό συσσώρευσαν πίεση στη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο οικονομία.

Οι πωλήσεις προϊόντων χρυσού του Νομισματοκοπείου του Περθ τον Νοέμβριο μειώθηκαν σχεδόν κατά 38% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι πωλήσεις αργύρου υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα χρόνο, ανέφερε το διυλιστήριο σε ανάρτηση ιστολογίου την Τετάρτη.

Το ασήμι υποχώρησε 0,2% στα 22,68 δολάρια, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.005 δολάρια και το παλλάδιο κέρδισε 0,1% στα 1.847 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →