Ο χρυσός σταθεροποιήθηκε ακριβώς κάτω από το βασικό επίπεδο των 1.800 δολαρίων την Παρασκευή καθώς το δολάριο υποχώρησε

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σταθεροποιήθηκε ακριβώς κάτω από το βασικό επίπεδο των 1.800 δολαρίων την Παρασκευή καθώς το δολάριο υποχώρησε, με προσοχή ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και της απόφασης πολιτικής της Federal Reserve που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να περιορίζει τις συνολικές κινήσεις.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.794,49 δολάρια ανά ουγκιά, στις 07.40 π.μ., αλλά υποχώρησε 0,2% αυτή την εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,3% στα 1.807,10 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,2%. Ένα πιο αδύναμο δολάριο κάνει τον χρυσό πιο ελκυστικό για τους αγοραστές που έχουν άλλα νομίσματα. 

Υπάρχει πραγματική πιθανότητα ανοδικής κίνησης του χρυσού προς τη συνεδρίαση της Fed και τα δεδομένα ΔΤΚ της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε ο Clifford Bennett, επικεφαλής οικονομολόγος στην ACY Securities.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα πιθανότητα 93% για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed στις 13-14 Δεκεμβρίου. Η έκθεση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) των ΗΠΑ για τον Νοέμβριο αναμένεται στις 13 Δεκεμβρίου.

Εάν η Fed επιβραδύνει τον ρυθμό σύμφωνα με τις προσδοκίες, μαζί με ένα σχετικά μέτριο τύπωμα ΔΤΚ, «τότε το δολάριο μπορεί να αποδυναμωθεί και ξαφνικά θα μπορούσατε να δείτε μια τέλεια καταιγίδα να ξεχύνεται στον ορίζοντα του χρυσού», πρόσθεσε ο Bennett.

Τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν να είναι ωφέλιμα για τον χρυσό καθώς μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

Οι επενδυτές θα φροντίσουν να δουν τι έχει να πει η Fed για την τάση του πληθωρισμού και πού θα μπορούσαν να κορυφωθούν τα επιτόκια, δήλωσε σε σημείωμα ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής του OANDA.

"Ο χρυσός φαίνεται ότι θα βρει σπίτι γύρω στα $1.800, μέχρι να έχουμε περαιτέρω ενδείξεις."

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε μέτρια την περασμένη εβδομάδα, υποδεικνύοντας μια ακόμη σφιχτή και ισχυρή αγορά εργασίας παρά τους αυξανόμενους φόβους για ύφεση.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,3% στα 23,15 δολάρια, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.010 δολάρια. Το παλλάδιο έχασε 0,5% στα 1.918 δολάρια, αλλά κατευθύνθηκε προς μια δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →