Ο χρυσός διαπραγματεύτηκε σε στενό εύρος την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός διαπραγματεύτηκε σε στενό εύρος την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα για να αξιολογήσουν τη στάση της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Ο χρυσός σποτ άλλαξε ελάχιστα στα 1.772 $ ανά ουγκιά, στις 07.45 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,1% στα 1.783,90 δολάρια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμοιβαίων κεφαλαίων της Fed τιμολογούνται τώρα με πιθανότητα 91% αύξησης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης (bps) στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

«Η βασική επιρροή στην τιμή του χρυσού είναι το κλίμα του δολαρίου. Η συνεδρίαση της FOMC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς) της επόμενης εβδομάδας θα καθορίσει την τελική κατεύθυνση αυτού του συναισθήματος», δήλωσε ο Michael Langford, διευθυντής της εταιρείας εταιρικών συμβούλων AirGuide.

Ένα ισχυρότερο δολάριο κάνει το χρυσό λιγότερο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές. Ο δείκτης του δολαρίου ενισχύθηκε κατά 0,2%.

«Ο χρυσός στις επόμενες συνεδριάσεις έχει περισσότερο καθοδικό κίνδυνο παρά ανοδικό, πριν από τη συνεδρίαση της FOMC», δήλωσε ο Langford.

Τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) Νοεμβρίου θα δημοσιευτούν στις 13 Δεκεμβρίου. Τα υψηλά επιτόκια έχουν επιβαρύνει την παραδοσιακή θέση του χρυσού ως αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού και άλλων αβεβαιοτήτων φέτος, καθώς αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

Ο χρυσός μπορεί να σπάσει την υποστήριξη στα 1.766 δολάρια ανά ουγκιά και να πέσει στο εύρος των 1.748-1.755 δολαρίων, καθώς η ανάκαμψη που προκλήθηκε από αυτή την υποστήριξη έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters, Wang Tao.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,7% στα 22,31 δολάρια η ουγκιά. Η πλατίνα υποχώρησε 0,3% στα 986 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 1,2% στα 1.8710 δολάρια.

«Βλέπουμε την πλατίνα να έχει καλύτερη απόδοση από το παλλάδιο καθώς η ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται τόσο από τον κλάδο των κοσμημάτων όσο και από τη βιομηχανία. Επιπλέον, η ομαλοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας θα οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης καταλυτών αυτοκινήτων», ανέφερε η ANZ σε σημείωμα.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →