Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Τρίτη μετά την πτώση άνω του 1% κατά την χθεσινή συνεδρίαση καθώς το δολάριο σταμάτησε το ράλι του

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Τρίτη μετά την πτώση άνω του 1% κατά την χθεσινή συνεδρίαση καθώς το δολάριο σταμάτησε το ράλι του, αλλά παρέμειναν σε ένα σχετικά στενό εύρος καθώς οι επενδυτές ανέμεναν περισσότερα μηνύματα πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.771,85 δολάρια ανά ουγκιά έως τις 08:20 π.μ.. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,2% στα 1.784,20 δολάρια.

Καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία του κλάδου υπηρεσιών των ΗΠΑ τρόμαξαν τους επενδυτές τη Δευτέρα, προσφέροντας περισσότερες ενδείξεις για την υποκείμενη οικονομική δυναμική και ενίσχυσαν φόβους ότι η Fed μπορεί να παραμείνει περισσότερο επιθετική στις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο χρυσός υποχώρησε από το υψηλό πέντε μηνών για να κλείσει 1,6% χαμηλότερα την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς το δολάριο ανέκαμψε μετά τα στοιχεία που προκάλεσαν εικασίες ότι η Fed μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από ό,τι αναμενόταν πρόσφατα.

«Η κίνηση των αποδόσεων και του δολαρίου ΗΠΑ συνεχίζει να είναι ο βασικός μοχλός για τις τιμές του χρυσού, με την κύρια στήριξη να πέφτει κοντά στην περιοχή των 1.725 δολαρίων», δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγορών της CMC Markets.

«Με την Fed που πρόκειται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, η κατεύθυνση των τιμών είναι πιθανό να καθοριστεί σχετικά με το πώς η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ βλέπει την πορεία για τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων», πρόσθεσε ο Hewson.

Τα υψηλότερα επιτόκια επηρεάζουν την ελκυστικότητα του χρυσού, καθώς αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του μη-απόδοσης μετάλλου.

Βοηθώντας τη σταθεροποίηση του χρυσού, ο δείκτης του δολαρίου φαινόταν να σταματά μετά το μεγαλύτερο ράλι των τελευταίων δύο εβδομάδων τη Δευτέρα. Ένα ισχυρότερο δολάριο αμβλύνει την απήχηση του χρυσού για τους ξένους επενδυτές. 

«Καθώς η αγορά προσπαθεί να αναζητήσει σαφήνεια σχετικά με το σχέδιο αύξησης των επιτοκίων της Fed, οι προσδοκίες των επιτοκίων ήταν ευαίσθητες στα εισερχόμενα οικονομικά δεδομένα. Σημάδια ισχυρότερης από το αναμενόμενο ζήτησης μπορεί να οδηγήσουν τις αγορές να επανεξετάσουν τις πιο επιθετικές προσδοκίες», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της IG Market, Yeap Jun Rong.

Οι επενδυτές έκαναν επίσης απολογισμό της χαλάρωσης των περιορισμών για τον COVID στην κορυφαία καταναλωτή χρυσού, Κίνα.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,9% στα 22,44 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η πλατίνα υποχώρησε 0,5% στα 993 δολάρια. Το παλλάδιο υποχώρησε 0,3% στα 1.871 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →