Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές τη Δευτέρα, αφού έφθασαν σε υψηλό πέντε μηνών

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές τη Δευτέρα, αφού έφθασαν σε υψηλό πέντε μηνών, καθώς το δολάριο υποχώρησε αφού περισσότερες κινεζικές πόλεις χαλάρωσαν τους περιορισμούς για τον COVID-19 το Σαββατοκύριακο.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε μικρή αλλαγή στα 1.799,26 δολάρια ανά ουγκιά στις 09:14 π.μ, αφού άγγιξε το υψηλότερο επίπεδό του από τις 5 Ιουλίου στα 1.809,91 δολάρια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,1% στα 1.812,10 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου διατηρήθηκε κοντά σε χαμηλά άνω των πέντε μηνών, καθιστώντας τον χρυσό σε τιμή του δολαρίου λιγότερο ακριβό για τους ξένους αγοραστές.

Η αγορά εργασίας των ΗΠΑ απέκρουσε τους φόβους για ύφεση με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή να δείχνουν ότι οι εργοδότες στις ΗΠΑ προσέλαβαν περισσότερους εργαζομένους από ό,τι αναμενόταν τον Νοέμβριο και αύξησαν τους μισθούς.

«Η αγορά εξακολουθεί να αναμένει από την Fed (Federal Reserve) να επιβραδύνει τον ρυθμό σύσφιξης, γεγονός που παρέχει στήριξη στον χρυσό», δήλωσε ο αναλυτής του City Index Matt Simpson.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά βλέπουν πιθανότητα 91% για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed αυτόν τον μήνα.

Τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν να είναι ωφέλιμα για τον χρυσό, καθώς μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

«Επίσης, η είδηση ότι η Κίνα μειώνει τους περιορισμούς της για τον COVID σημαίνει ότι η ζήτηση χρυσού θα αυξηθεί στην περιοχή, υποστηρίζοντας περαιτέρω τις τιμές», δήλωσε ο Simpson.

Περισσότερες πόλεις στην κορυφαία καταναλωτή χρυσού Κίνα, ανακοίνωσαν χαλάρωση των περιορισμών για τον κορωνοϊό την Κυριακή, καθώς η χώρα προσπαθεί να καταστήσει την πολιτική της για μηδενικό COVID-19 πιο στοχευμένη και λιγότερο δαπανηρή μετά από άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις.

Το London Bullion Market Association δημιουργεί μια βάση δεδομένων με ρωσικές ράβδους χρυσού που κατέχουν τράπεζες στο Λονδίνο για να αποτρέψει τις ρωσικές εταιρείες και τη ρωσική κεντρική τράπεζα να αποφύγουν τις κυρώσεις, ανακοίνωσε ο βιομηχανικός όμιλος την Παρασκευή.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,1% στα 23,14 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.016 δολάρια και το παλλάδιο κέρδισε 0,8% στα 1.914 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →