Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν ελαφρά άνοδο την Τρίτη, αλλά διατηρήθηκαν σε ένα στενό εύρος, καθώς οι επενδυτές απέφυγαν να κάνουν μεγάλα στοιχήματα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν ελαφρά άνοδο την Τρίτη, αλλά διατηρήθηκαν σε ένα στενό εύρος, καθώς οι επενδυτές απέφυγαν να κάνουν μεγάλα στοιχήματα ενόψει της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.679 δολάρια η ουγκιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,6% στα 1.687 δολάρια η ουγκιά έως τις 08:11 π.μ. Και τα δύο μέσα έχουν σημειώσει σχεδόν μηδενικές κινήσεις από τη Δευτέρα, μετά από τις μεγάλες απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Η πίεση στις τιμές του χρυσού μειώθηκε ελαφρά την Τρίτη καθώς το δολάριο των ΗΠΑ υποχώρησε. Ωστόσο, το δολάριο παρέμεινε σταθερά κοντά στα υψηλά 20 ετών, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν, εν όψει της απόφασης για τα επιτόκια από τη Fed.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης την Τετάρτη, αν και οι traders τιμολογούν επίσης το ενδεχόμενο αιφνιδιαστικής αύξησης 100 bps. Οι προσδοκίες για απότομη άνοδο της Fed παγιώθηκαν μετά τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παρέμεινε κοντά στα υψηλά 40 ετών τον Αύγουστο. Η μέτρηση είχε δώσει ώθηση στο δολάριο και είχε προκαλέσει εκτεταμένες απώλειες στις αγορές μετάλλων.

Μια σειρά από αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed παρέσυρε τον χρυσό από τα υψηλά που σημειώθηκαν κατά την έναρξη του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, με το κίτρινο μέταλλο να διαπραγματεύεται πλέον χαμηλότερα για το έτος. Οι τιμές του χρυσού έπεσαν πρόσφατα κάτω από το επίπεδο των 1.700 δολαρίων, το οποίο θεωρήθηκε ως ένα από τα τελευταία σημεία στήριξης πριν από μια πιο απότομη πτώση.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα σημείωσαν επίσης άνοδο την Τρίτη, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της πλατίνας και του ασημιού να ανακάμπτουν από τις πρόσφατες απώλειες.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν κατά 0,2% στα 3,5323 δολάρια η λίβρα. Αλλά το κόκκινο μέταλλο επίσης βρέθηκε υπό πίεση από το δολάριο ΗΠΑ.

Τα σημάδια αποδυνάμωσης της οικονομικής ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο έχουν αμβλύνει τις προοπτικές για τις τιμές του χαλκού φέτος, παρά τις αναμενόμενες διακοπές του εφοδιασμού από την απεργία στο ορυχείο χαλκού Escondida της Χιλής.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →